Al-Qaida ameninţă că va ataca China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al-Qaida ameninţă că va ataca China
Al-Qaida ameninţă că va ataca China

Reţeaua teroristă Al-Qaida  ameninţă că va ataca muncitorii chinezi din partea de nord-vest a Africii pentru a răzbuna moartea unor membri ai minorităţii musulmane uigure, ucişi în timpul violenţelor din Xinjiang, anunţă presa internaţională.

Citiţi şi:
CIA a avut un plan secret pentru capturarea sau uciderea unor lideri Al-Qaida
Al-Qaida a ameninţat Franţa că se va răzbuna pentru episodul cu burka

Potrivit novinite.com, care citează ediţia online a cotidianului britanic The Times, organizaţia teroristă Al-Qaida din Maghrebul islamic (AQMI) a făcut apel la represalii împotriva Chinei, se precizează întrun raport al cabinetului de analiză a riscurilor Stirling Assynt din Londra.

Este pentru prima dată când reţeaua condusă de Osama ben Laden ameninţă în mod direct interesele chineze.

"Chiar dacă AQMI pare să fie prima dintre organizaţiile afiliate al-Qaida care anunţă, în mod oficial, că a luat ca ţintă interese chineze, este posibil să urma şi altele", potrivit raportului.

"Unele persoane au început să caute informaţii despre interesele chineze din lumea musulmană, care ar putea să fie folosite pentru a-şi defini ţintele", se mai precizează în text.

În Orientul Mijlociu şi Africa de Nord lucrează sute de mii de cetăţeni chinezi, dintre care 50.000 în Algeria, conform cifrelor eliberate în raport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite