Chestionarele auto vor fi postate pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestionarele auto  vor fi postate pe internet
Chestionarele auto vor fi postate pe internet

Părerile craiovenilor despre decizia autorităţilor rutiere sunt împărţite

Cele 3.800 de întrebări vor fi postate pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule începând de săptămâna viitoare. Iniţiativa vizează o pregătire corectă a celor care vor susţine exemenul şi înlăturarea cărţilor care au lipsuri ori greşeli. Întrebările vor fi postate pe site-ul www.drpciv.ro. Tot pe acest site se va putea simula online examenul propriu-zis.
„Am hotărât să facem publice întrebările care se regăsesc în chestionarele de la proba teoretică, pentru a veni în sprijinul candidaţilor, iar aceştia să se poată pregăti corect şi nu după cărţi care au lipsuri ori greşeli“, a declarat şeful DRPCIV, chestorul Marian Tuţilescu, citat de RealitateaTV.

„Mulţi vor învăţa pe de rost răspunsurile“

Întrebările care se regăsesc în chestionarele oficiale ce vor fi făcute publice pe internet îi încântă pe unii dintre craioveni, iar pe alţii îi intrigă. Pe de-o parte, cei cu care am stat de vorbă spun că este binevenită o astfel de decizie, iar pe de alta, cred că acest că lucru ar crea o debandadă în trafic, pentru că nu se va mai da atenţie Regulamentului. „Cu siguranţă, mulţi vor învăţa pe de rost răspunsurile, ceea ce înseamnă că le vor memora superficial şi nu vor fi în stare să decidă în trafic ce au de făcut“, este de părere Alina Melcea, 32 ani. Aceeaşi opinie o are şi Cosmin Diaconu, 22 ani, posesor de permis auto de doi ani. „Nu cred că se va întâmpla aşa ceva. Dacă se publică întrebările, ar însemna ca toţi candidaţii să obţină permisul. Şi, în acest caz, nu o să mai putem circula în siguranţă pe străzi“, afirmă Cosmin Diaconu.
Alexandra Balind, de 23 ani, a susţinut azi-dimineaţă examenul pentru obţinerea permisului auto. Neîncrezătoare în anunţul făcut de autorităţi, tânăra ne-a declarat: “Există şi cărţi eliberate cu acordul poliţiei. Decretul este însă acelaşi. Dacă înveţi, iei permisul. Nu văd un lucru bun în publicarea chestionarelor”.

„Dacă le aveam pe cele oficiale, luam permisul“

Fane P., instructor auto, crede că mulţi dintre candidaţi vor fi tentaţi să facă doar chestionare, iar regulamentul îl vor lăsa baltă. „Ne vom întoarce în anii ’90, când toată lumea lua permis. Consecinţa acestui fapt se vede astăzi, pe străzile României, unde avem sute de oameni morţi în accidente“, susţine instructorul auto.
Laura P., în vârstă de 23 ani, a susţinut ieri examenul. Tânăra spune că dacă ar fi avut la îndemnă întrebările oficiale ar fi luat permisul cu mult timp în urmă. „A trebuit să cumpăr o groază de cărţi, pentru că am constatat că multe chestionare sunt greşite. Dacă le aveam pe cele oficiale la îndemână, cu siguranţă aveam permisul de mult luat“, afirmă Laura P.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite