Chavez îi invită pe Morales şi Castro să participe la "bătălia ideologică" de pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, care şi-a deschis recent cont pe Twitter, i-a invitat pe "toţi revoluţionarii" să folosească reţeaua socială în "bătălia ideologică", relatează cotidianul spaniol El Pais.

"Evo (Morales), te invit; Fidel (Castro), te invit să intrăm în reţelele astea, să lansăm şi să şi primim mesaje. Să pornim la bătălia ideologică în toate spaţiile; revoluţie în toate spaţiile!", a afirmat Hugo Chavez ieri, alături de omologul său bolivian, Evo Morales, aflat în vizită oficială în Venezuela.

Dacă înainte de a scrie primul mesaj pe Twitter, Chavez era urmărit de vreo 4.000 de persoane, după două zile, contul @chavezcandanga numără peste 106.000 de fideli. "Salut, iubiţii mei Candangueros şi Candangueras", le-a spus Chavez, care a ţinut să sublinieze: "Venceremos (Vom învinge)". În unele ţări latine, sintagma "candanga" se traduce prin cuvântul "demon", dar în vocabularul venezuelan înseamnă, de asemenea, hotărât sau rebel.

Potrivit lui Chavez, circa 99% din mesajele pe care le primeşte sunt "de salut, de reflecţie şi cu mult umor", adăugând că unele provin de la "victimele urii care-l critică sau îl insultă". "Dar ce-mi pasă mie dacă este un contact cu lumea!", a afirmat preşedintele venezuelean, care a fost informat că "cu fiecare minut ce trece, 200 de noi participanţi se alătură reţelei".

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, şi-a deschis, marţi, cont pe platforma de micro-blogging Twitter, încercând astfel să contracareze acţiunile opozanţilor regimului său politic, care critică Guvernul socialist folosindu-se de noile medii digitale.

Platforma Twitter este deosebit de populară în Venezuela, unde există peste 200.000 de conturi active. În 2009, în Venezuela s-au făcut peste 1.000 de conturi noi pe Twitter.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite