Hugo Chavez face apel la toţi venezuelenii să se pregătească război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele socialist al Venezuelei, Hugo Chavez, l-a atacat vineri din nou pe omologul său columbian Alvaro Uribe, calificându-l ca fiind "lacheul" Statelor Unite, şi a făcut apel la militarii din ţara sa să se pregătească "pentru luptă", relatează AFP.

"Eu nu fac apel la război. Imperiul yankeu este cel care încurajează războiul. Imperiul american este ameninţarea la adresa Venezuelei şi este pe cale de a utiliza teritoriul columbian, ajutat în această sarcină de guvernul lacheu al lui Uribe, care îşi livrează ţara Statelor Unite", a afirmat Chavez.

"Vreau să vă repet acest lucru în fiecare zi. Sunt obligat să fac apel la toţi venezuelenii să se pregătească pentru luptă, pentru a fi pregătiţi să apărăm pământul sfânt al Venezuelei", a declarat preşedintele venezuelean în faţa a mii de susţinători, în cadrul unei manifestaţi la Caracas împotriva acordului militar semnat de Bogota şi Washington.

Şeful statului a cerut militarillor să-şi amplifice "capacitatea de antrenament".

Columbia şi SUA au semnat la 30 octombrie un acord militar care permite armatei americane să se folosească de cel puţin şapte baze militare, în cadrul "luptei împotriva traficului de droguri şi a terorismului", potrivit textului înţelegerii.

Chavez susţine că acest baze "fac parte dintr-un plan de război" şi ar putea servi ca platforme pentru "spionaj electronic" pentru "a lansa bombe asupra punctelor nevralgice" din Venezuela şi pentru a pregăti în acelaşi timp "o lovitură de stat" împotriva sa.

SUA au făcut apel vineri la Columbia şi Venezuela să colaboreze, relatează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite