Hugo Chavez s-a supărat pe columbieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez  s-a supărat  pe columbieni
Hugo Chavez s-a supărat pe columbieni

Venezuela a anunţat marţi că îşi retrage ambasadorul din Columbia şi îngheaţă relaţiile cu Bogota, după ce a fost acuzată că a vândut arme gherilelor FARC, scrie Reuters.

„Am decis retragerea ambasadorului şi a personalului diplomatic de la Bogota”, a declarat preşedintele Hugo Chavez.

Anunţul ar putea duce la o nouă escaladare a tensiunilor dintre cele două ţări vecine. De altfel, relaţiile bilaterale s-au agravat în martie 2008, după ce armata columbiană a bombardat o tabără a gherilelor FARC din Ecuador, ucigându-l pe liderul Raul Reyes. Atunci, Venezuela şi-a masat trupele la graniţă, ridicând spectrul unui conflict armat. 

Autorităţile de la Bogota au afirmat că mai multe lansatoare de rachetă cumpărate de Venezuela din Suedia au ajuns la rebelii din cadrul Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia, aflate în conflict cu guvernul de mai bine de 40 de ani.

Vicepreşedintele columbian, Francisco Santos, a spus luni că se vor face cercetări pentru a descoperi cum au ajuns armele suedeze la rebelii FARC.

Hugo Chavez a respins acuzaţiile, vorbind de o „mare manipulare”. El a precizat că gherilele columbiene au obţinut arme din mai multe ţări, inclusiv din SUA, Rusia şi Israel, dar Bogota a arătat cu degetul doar spre Venezuela. În ultimul timp, preşedintele venezulean a atacat în mai multe rânduri guvernul columbian, după ce aceasta a decis să solicite creşterea numărului de trupe americane în zonă, pentru a ajuta la lupta împotriva traficanţilor de droguri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite