Cetăţenii moldoveni iau cu asalt România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 3.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova intră în fiecare zi în România. Cei mai mulţi caută să îşi câştige existenţa prin micul trafic de frontieră, vânzând şi cumpărând

Aproape 3.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova intră în fiecare zi în România. Cei mai mulţi caută să îşi câştige existenţa prin micul trafic de frontieră, vânzând şi cumpărând "te miri ce". Potrivit comisarului-şef Dumitru Scutelnicu, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi, de la începutul anului, 535.000 de moldoveni au traversat frontiera în ţara noastră. şefii Poliţiei de Frontieră sunt de părere că numărul este destul de mare. Mai bine de un milion de moldoveni lucrează în Italia şi Portugalia, astfel încât numărul celor care intră zilnic în România nu este deloc de neglijat. Pe de altă parte, de la începutul anului, aproape 15.000 dintre moldoveni au fost returnaţi din punctele de trecere pentru nerespectarea procedurilor vamale sau pentru alte nereguli constatate de poliţiştii de frontieră din România. Poliţiştii au întocmit şi un top al celor care au intrat în România în acest an pe la graniţa de est. La mare distanţă de moldoveni, în top se mai află cetăţenii Ucrainei. Aceştia sunt urmaţi de bulgari şi de cetăţenii Federaţiei Ruse.
De asemenea, şefii Poliţiei de Frontieră au constatat că tot mai puţini români călătoresc în Republica Moldova sau ies din ţară pe la graniţa cu ţara menţionată. Statisticile Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi atestă că doar 67.000 de români au părăsit ţara, de la începutul acestui an, pe la graniţa de est.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite