Direcţia Cetăţenie va fi reorganizată din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Cetăţenie va fi reorganizată din 2010
Direcţia Cetăţenie va fi reorganizată din 2010

Guvernul a aprobat astăzi un memorandum prin care Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a propus reorganizarea Direcţiei Cetăţenie prin transformarea acesteia, începând cu anul 2010, în Agenţia Naţională de Cetăţenie. Acesta se va afla în coordonarea directă a Ministerului Justiţiei.

Prin această măsură, Executivul urmăreşte decongestionarea activităţii Direcţiei Cetăţenie, în condiţiile în care capacitatea administrativă a acestei direcţii nu a putut creşte corespunzător, din cauza constrângerilor legislative şi bugetare, informează un comunicat al ministerului de resort.

Cu alte cuvinte, se doreşte ca dosarele de redobândire a cetăţeniei române să fie preluate mai rapid şi procesate într-un termen de maximum 5 luni. În acest fel, solicitanţii nu vor mai fi puşi în situaţia de a aştepta cu lunile pentru a depune dosarele de acordare/redobândire a cetăţeniei române şi de a primi un răspuns într-un termen rezonabil, anunţă Ministerul Justiţiei.

Astfel, Direcţia Cetăţenie va fi reorganizată atât în privinţa personalului şi a atribuţiilor, cât şi în privinţa finanţării. Noua structură va avea posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea descentralizat. De asemnea, vor fi înfiinţate birouri teritoritoriale, în special în judeţele de la graniţa de est.

Ministerele Jutiţiei şi de Externe vor încheia protocoale de colaborare privind procedura de preluare, înregistrare şi verificare a dosarelor de cetăţenie, iar pentru eficientizarea modului de lucru, Ministerul Justiţiei va propune măsuri concrete de îmbunătăţire a cadrului legislativ existent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite