Cenuşăreasa din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, pe 11 martie, dansatorii trupei de balet din Sibiu joacă „Cenuşăreasa”, o compoziţie pe valsurile şi polcile lui Johann Strauss. În rolurile principale se va afla şi Reina Amakasu, prima dansatoare din Japonia care a apărut pe scena Casei de Cultură din oraş.

De altfel, grupul de balerini asiatici din Baletul sibian este aproape la fel de numeros ca cel al românilor. În acest moment, Teatrul de balet din Sibiu are nouă români, opt japonezi, o finlandeză, o belgiancă şi o dansatoare din Noua Zeelandă.

Directorul Casei de Cultură a Municipiului, Ovidiu Dragoman, susţine că este foarte mulţumit de dansatorii săi: „Sunt foarte serioşi, foarte muncitori. Japonezii sunt puţin pretenţioşi din toate punctele de vedere, deşi sunt foarte bine pregătiţi”.

Aflată de un an în România, Reina s-a obişnuit mai puţin cu frigul şi mai mult cu stilul de viaţă. „E foarte bună mâncarea românească. La sarmale cu mămăligă eu nu pot rezista”, spune balerina.

În februarie, dansatorii au prezentat publicului sibian o variantă îndrăzneaţă din „Romeo şi Julieta”, un spectacol căruia i-au spus „Un altfel de Romeo şi Julieta”, pe muzica trupei de rock Queen.

Biletele pentru „Cenuşăreasa” s-au pus în vânzare la la Agenţia Teatrală şi Casa de Cultură a Municipiului. Preţul acestora este de 10 lei, cu o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite