Centură ca o autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai bune centuri de ocolire din Regiunea Vest o vor avea hunedorenii. Zona Deva-Orăştie ar putea beneficia de unul dintre cele mai interesante proiecte de modernizare a

Una dintre cele mai bune centuri de ocolire din Regiunea Vest o vor avea hunedorenii. Zona Deva-Orăştie ar putea beneficia de unul dintre cele mai interesante proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere pus în practică în Regiunea de Vest.

Conform planului de investiţii al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), peste zece milioane de euro vor fi alocate pentru supervizarea lucrărilor la varianta de ocolire Deva-Orăştie. 
 
Aceasta va avea standard de autostradă. Contractul este finanaţat din fonduri europene nerambursabile şi de la bugetul de stat. Construcţia variantei de ocolire Deva-Orăştie, cu profil de autostradă, va costa peste 130 de milioane de euro, acordaţi de Guvern şi prin programul ISPA.

Lucrările ar putea  începe peste doi ani

Autostrada va avea o lungime de 32,8 kilometri şi va fi un tronson din viitoarea autostradă Nădlac-Timişoara-Deva-Sibiu-Braşov-Bucureşti. Licitaţia pentru supervizarea proiectului va avea loc în 23 decembrie, dată până la care firmele interesate îşi pot depune ofertele.

Ministerul Transporturilor a impus şi câteva criterii pe care firmele trebuie să le îndeplinească: trebuie să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri de minim cinci milioane de euro şi cel puţin 15 angajaţi permanenţi în fiecare an în domeniul serviciilor de consultanţă privind supervizarea lucrărilor în infrastructura de transport rutier. În alegerea ofertei câştigătoare propunerea tehnică va fi cea mai importantă şi va avea o pondere de 80%, iar cea financiară de 20%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite