Centrul, sufocat de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de pe Calea Turzii şi a Străzii Avram Iancu. Porţiunea de lângă catedrala Greco-Catolică, aflată în construcţie, trebuia finalizată de câteva luni, dar blocajul firmei franceze Sade a dat

de pe Calea Turzii şi a Străzii Avram Iancu. Porţiunea de lângă catedrala Greco-Catolică, aflată în construcţie, trebuia finalizată de câteva luni, dar blocajul firmei franceze Sade a dat planurile municipalităţii peste cap. Contractul a fost reziliat, iar lucrările sistate la jumătate.

Probleme de la centrul pietonal
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat mână liberă arhitecţilor, organizând un concurs pentru reamenajarea centrului. Câştigătorul, Planwerk, a prevăzut închiderea circulaţiei pe două laturi, iar pe Bdul Eroilor, o circulaţie pe un singur sens. Pentru preluarea circulaţiei rutiere vest-est a fost prevăzută ocolirea prin Piaţa Lucian Blaga, Strada A. Iancu, Pţa Cipariu, şi Pţa ştefan cel Mare. Fostul primar Funar susţine că planul lui Boc, de transformare a centrului în zonă pietonală, este o eroare. Funar susţine că întreaga strategie de fluidizare a circulaţiei este menită doar să aducă beneficii apropiaţilor lui Boc. Fostul primar s-a referit la centurile ocolitoare, în special varianta din sudul municipiului, considerată prea scumpă.

Contestate şi licitaţiile Primăriei
Apropiaţii fostului primar, fostul director tehnic, Mihai Mureşan, şi fostul şef al Serviciului de Circulaţie, Gheorghe Dima, ne-au declarat că problema circulaţiei rutiere se va complica prin blocarea centrului. Mureşan consideră că întocmirea de caiete de sarcini pentru licitaţiile centurilor ocolitoare, cu detalieri nepunctate clar, pot ridica suspiciuni că ar favoriza anumite societăţi. Primăria a organizat recent o licitaţie pentru construirea centurii de nord-est a oraşului, dar după numai câteva zile, înainte să se fi stabilit un câştigător, licitaţia a fost anulată pe motiv că lipseau unele documente de la dosar. Una dintre firmele participante la licitaţia pentru centura ocolitoare de nord-est a oraşului, PA&Co, a contestat în justiţie anularea licitaţiei, după ce ceruse de două ori mai puţin decât cea a competitorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite