Centrul comercial Armonia stă pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cel mai ambiţios proiect de retail din Satu Mare au fost sistate. Lucrările la complexul comercial Armonia din Satu Mare, situat pe Bulevardul Lucian Blaga, în cadrul căruia este prevăzut şi un hipermarket Carrefour, s-au oprit de câteva zile.

Investiţia de 50 de miloane de euro, cel mai mare proiect de retail de pe piaţa sătmăreană, este deocamdată în aşteptare. Oprirea lucrărilor pe şantier a fost bruscă, de pe o zi pe alta, după ce, la un moment dat, viteza de construcţie era foarte mare. Acum, zecile de utilaje care munceau în fiecare zi par părăsite.

Probleme cu finanţarea

Informaţia că lucrările la centrul comercial Armonia s-au oprit a fost confirmată de viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu. „În această sptămână au încetat lucrările, dar este ceva temporar. Este vorba despre finanţare. Criza economică a lovit în toată ţara, nu numai la Satu Mare”, a explicat edilul.

Potrivit acestuia, un astfel de proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, nu poate fi lăsat baltă. „S-au investit foarte mulţi bani până la ora actuală şi nu cred că vor renunţa.  Însă, dacă se va întâmpla acest lucru, vor exista şi alţi doritori care să-l cumpere. Sperăm însă, să nu ajungem la aşa ceva”, a adăugat Adrian Albu.

Reprezentanţii companiei RED, dezvoltatorul proiectului şi unul dintre marii jucători pe această piaţă din România neagă însă informaţiile privind încetarea lucrărilor.

„Lucrările la Centrul Comercial Armonia Satu Mare nu s-au oprit. El urmează a fi deschis, aşa cum am declarat în ultimul comunicat de presă, în semestrul IV 2009. Continuă procesul de închiriere a spaţiilor comerciale, lucrările se desfăşoară conform planurilor”, a declarat Cristina Chelaru, ofiţer de relaţii publice al RED.

Reticenţă

La acest proiect, RED colaborează cu Beg Inginerie, ca proiectant şi project management, cu PAB România, ca şi constructor şi cu EnergoBit Cluj pentru staţia electrică şi alimentarea cu energie electrică. Atât reprezentanţii RED cât şi cei ai PAB România au refuzat să dea informaţii privitoarea la oprirea temporară a lucrărilor.

„Constructorul ştie ce are de făcut. Dacă el a considerat că are o lucrare mai importantă în altă parte şi a oprit lucrările la Satu Mare, pe noi nu ne priveşte. Ştim că termenul de finalizare nu va fi depăşit”, a adăugat Cristina Chelaru. De partea cealaltă, conducerea PAB România a refuzat ieri să facă orice fel de comentarii pe seama opririi proiectului de la Satu Mare.

Peste 100 de magazine

Centrul Armonia ar trebui să fie  inaugurat în semestul IV al anului viitor. Complexul va găzdui un hipermarket Carrefour, un magazin de bricolaj şi o galerie comercială cuprinzând 100 de magazine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite