Centrul Vasluiului, revendicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe hectare de teren din centrul municipiului Vaslui pe care au fost construite blocuri, şcoli sau parcuri sunt revendicate de moştenitorii foştilor proprietari de case.Potrivit secretarului

Mai multe hectare de teren din centrul municipiului Vaslui pe care au fost construite blocuri, şcoli sau parcuri sunt revendicate de moştenitorii foştilor proprietari de case.
Potrivit secretarului Primăriei municipiului Vaslui, au fost depuse peste 470 de cereri prin care se revendică terenurile din zona centrală, pe locul vechilor case evreieşti. "Avem două imobile, care sunt cerute de foştii proprietari, în care locuiesc circa 30 de chiriaşi. În suburbia Moara Grecilor, se cere de către Academia Română suprafaţa de 600 de hectare, dar am solicitat Comisiei Centrale ca această suprafaţă să fie dată în Delta Brăilei. Sunt foarte multe cereri care nu pot fi rezolvate şi îngreunează activitatea comisiei", a declarat Gheorghe Vrăjitor, secretarul Primăriei Vaslui. Pentru că nu deţine terenuri şi nici imobile, Primăria Vaslui doreşte ca urmaşii foştilor proprietari să accepte despăgubiri. Deja un număr de 200 de cereri au fost trimise Comisiei Centrale pentru Retrocedări, pentru că nu au putut fi soluţionate pe plan local.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite