Încă trei medici, audiaţi în cazul copilui mort la Centrul Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă trei medici, audiaţi în cazul copilui mort la Centrul Unirea
Încă trei medici, audiaţi în cazul copilui mort la Centrul Unirea

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a afirmat că încă trei medici ai Centrului Medical Unirea s-au prezentat, astăzi, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi în cazul copilului de trei ani decedat în luna iunie, în timpul unor investigaţii medicale, audierile fiind în desfăşurare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, directorul executiv al centrului şi şeful laboratorului RMN s-au prezentat primii la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a fi audiaţi, iar, la această oră, ceilalţi trei doctori care au fost citaţi sunt audiaţi în legătură cu circumstanţele în care un copil de trei ani a murit la Centrul Medical Unirea, relatează NewsIn.

Săptămâna trecută, poliţiştii l-au amendat cu 5.000 de lei pe directorul executiv al Centrului Medical Unirea pentru că a refuzat să pună la dispoziţie datele medicilor implicaţi în cazul copilului de trei ani decedat în luna iunie, şi cu 250 de lei, pentru că nu s-a prezentat la audieri, potrivit Poliţiei Capitalei. Un alt medic, citat pentru audieri, pentru 13 iulie, a fost amendat cu 250 de lei pentru neprezentare.

Doi dintre medicii implicaţi în cazul copilului de trei ani mort la o investigaţie efectuată la Centrul Medical Unirea şi-au pierdut dreptul de practică pentru două luni, potrivit sancţiunii dictate, pe 15 iulie, de Comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Bucureşti.

Am decis să aplicăm medicului anstezist, Iulia Negru, şi celui care a efectuat investigaţia RMN, Adina Chiriţă, una dintre cele mai aspre pedepse medicale, respectiv ridicarea dreptului de practică pentru două luni”, a precizat vicepreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Monica Pop.

Potrivit Monicăi Pop, cei doi medici au posibilitatea să conteste decizia Comisiei de diciplină.

David Constantineanu, un copil de trei ani, a murit, în 29 iunie, la Centrul Medical Unirea, după ce a făcut o anestezie pentru un RMN.

Copilul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de două ore. De asemenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite