Centrul Clujului a fost reparat parţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

modernizate. Recepţia finală a lucrărilor din centru va fi efectuată doar la sfârşitul lunii, principalul bulevard central fiind încă în reparaţii.Primarul Emil Boc a inaugurat,

modernizate. Recepţia finală a lucrărilor din centru va fi efectuată doar la sfârşitul lunii, principalul bulevard central fiind încă în reparaţii.
Primarul Emil Boc a inaugurat, ieri-dimineaţă, cele cinci sectoare de drum din Cluj-Napoca modernizate în cursul verii, pentru care municipalitatea a alocat aproape 20 milioane RON. Lucrările pe străzile Petru Maior, Piaţa Lucian Blaga, Clinicilor, Bdul 21 Decembrie şi Republicii, ultima pe circa două treimi, au început din luna iunie, şi i-au exasperat pe clujeni, care au trebuit fie să evite zona centrală, fie să ruleze în coloane interminabile.
Odată cu reluarea traficului, au fost modificate sensurile de circulaţie şi a fost interzisă parcarea pe marginea porţiunilor de drum. Pe strada Petru Maior, în faţa primăriei, a fost desfiinţată parcarea autoturismelor. Pe străzile Victor Babeş şi Clinicilor a fost instituit sens unic spre Piaţa Lucian Blaga.

Maşinile parcate ilegal, ridicate
Primarul Emil Boc a declarat că disciplina în trafic a clujenilor va fi mai serios monitorizată, odată cu aprobarea hotărârii de Consiliu Local, care prevede ridicarea autoturismelor care parchează ilegal. şoferii contravenienţi vor fi amendaţi, începând cu săptămâna viitoare, cu suma de 100 RON. Regia Autonomă a Domeniului Public, subordonată Consiliului Local, a achiziţionat utilajul necesar, cu care va trece la aplicarea HCL.

Lucrările continuă
Calvarul şoferilor clujeni s-a terminat doar pe o jumătate din zona centrală. Bulevardul Eroilor, care face legătura între centrul oraşului şi clădirea Operei, este în continuare în reparaţii, termenul de recepţie fiind 1 octombrie. Aici, primăria a început proiectul de transformare parţial pietonală a centrului, lucrându-se la cele două benzi de circulaţie rutieră, care vor mai fi permise, în sensul vest-est. Restul lăţimii bulevardului, care se va transforma în zonă pietonală, pe partea stângă a sensului de rulare, va fi finalizat doar în cursul anului viitor. A mai rămas de finalizat şi strada Strugurilor, care va face legătura între Calea Turzii şi Piaţa Cipariu, descongestionând semaforul din Piaţa ştefan cel Mare, sufocat dimineaţa de autoturisme.
Primăria Cluj are în derulare proiectul celor 288 de străzi, conceput de fostul primar Gheorghe Funar, preluat şi finalizat de Emil Boc. Timp de cinci ani vor fi realizate etapizat lucrările, plata fiind achitată jumătate pe loc, iar restul în termen de 10 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite