Centru la Iaşi pentru studiul comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul Centru de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului va fi deschis oficial, astăzi, la Iaşi. Centrul, unic în ţară, funcţionează în cadrul Facultăţii de Istorie de la

Primul Centru de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului va fi deschis oficial, astăzi, la Iaşi. Centrul, unic în ţară, funcţionează în cadrul Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Al. I. Cuza” şi are deja 20 de cursanţi.

„Iniţiativa aparţine profesorilor noştri, care doresc să studieze, după 20 de ani, sumbra perioadă în care ţara noastră a trăit sub influenţa comunismului. Este important să analizăm, din punct de vedere istoric, cum s-a schimbat societatea românească”, a declarat Alexandru Florin Platon, decanul Facultăţii de Istorie.

Proiectul este realizat împreună cu Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului în România, care va pune la dispoziţie documente, pe care studenţii care vin la master le vor studia. De la  lansarea de astăzi nu va lipsi preşedintele institutului, istoricul Marius Oprea.

La master se poate înscrie oricine


Studenţii care vor să se înscrie la acest tip de master nu au nevoie de o anumită specializare pentru a putea urma cursurile. „Poate veni oricine. Avem până acum 20 de studenţi care au început anul universitar de la 1 octombrie”, adaugă Alexandru Florin Platon.

Profesorii de la Centrul de Studii asupra Comunismului şi-au mai propus să organizeze periodic manifestări ştiinţifice în colaborare cu instituţii similare din Europa de Est. Pentru studenţii care se vor înscrie la cursurile de tip master există atât locuri subvenţionate de universitate, cât şi locuri cu taxă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite