Centralele termice din Sighişoara nu pot fi reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul guvernamental de reabilitare a centralelor termice nu se poate aplica la Sighişoara, declară directorul societăţii Apă Termic Transport SA, Emil Fabian. Şeful ATT Sighişoara

Programul guvernamental de reabilitare a centralelor termice nu se poate aplica la Sighişoara, declară directorul societăţii Apă Termic Transport SA, Emil Fabian.
Şeful ATT Sighişoara consideră că există un mare risc să faci un program de investiţii atât de mare în acest moment. "Chiar dacă programul este bun, aşa cum a fost prezentat, el trebuia aplicat acum cinci ani, înainte ca populaţia să înceapă debranşările de la sistemul centralizat", spune Fabian. Acesta a explicat că pentru a primi bani de reabilitare termică a blocurilor trebuie să fii legat la sistemul centralizat de încălzire, iar la Sighişoara nu există aproape nicio scară de bloc care să fie complet legată la sistem, condiţii în care asociaţiile nu vor putea primi banii. Punerea în practică a programului de reabilitare termică înseamnă şi montarea de repartitoare de costuri, lucru ce creează de multe ori nemulţumiri, fiindcă există persoane sau familii care nu locuiesc acolo tot timpul sau nu doresc încălzire şi o închid complet. Debranşările în Sighişoara vor continua şi se estimează că în câţiva ani nu va mai râmâne nicio locuinţă racordată la sistemul centralizat. Oprirea debranşării nu se poate face prin modernizarea sistemului, ci doar dacă există o lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite