Nava construită din rămăşiţele World Trade Center a ajuns la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USS New York, o navă a marinei americane construită parţial din rămăşiţele de la World Trade Center, a ajuns astăzi la New York, unde a fost întâmpinată în special de familiile victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, relatează AFP.

Nava de război a tras 21 de salve în timp ce s-a apropiat de Manhattan, nu departe de Ground Zero, unde au fost distruse turnurile World Trade Center de atentatele teroriste soldate cu circa 3.000 de morţi.

Citiţi şi:


VIDEO USS New York, o navă construită din ruinele World Trade Centre

Construită la şantierele navale din Louisiana (sudul SUA), USS New York conţine 7,5 tone de oţel provenind de la Turnurile Gemene.

Vasul, cu o lungime de 208 metri, a navigat încet luni dimineaţă în Golful New York şi de-a lungul râului Hudson, iar mii de persoane, printre care membri ai echipelor de intervenţii şi zeci de apropiaţi ai victimelor atentatelor s-a strâns pe mal pentru a asista la o ceremonie scurtă.

"Fiul meu, Michael, a murit în 11 septembrie, era pompier de numai nouă săptămâni", a declarat Nancy Cinei. "Are o semnificaţie importantă pentru mine să ştiu că oţelul din World Trade Center este în această navă", a adăugat ea.


      

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite