Celebru şi bogat după ce a aruncat cu pantofii în George W. Bush

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celebru şi bogat după ce a aruncat cu pantofii în George W. Bush
Celebru şi bogat după ce a aruncat cu pantofii în George W. Bush

Jurnalistul irakian devenit celebru după ce a aruncat cu pantofii în fostul preşedinte american George W. Bush a fost eliberat ieri, după nouă luni de închisoare.

Familia şi postul de televiziune al-Baghdadia, la care lucra în momentul incidentului din 2008, i-au pregătit o primire demnă de un erou, cu o mare petrecere.

Fraţii săi au cumpărat o oaie pentru a o sacrifica, potrivit tradiţiei arabe. Întrebat dacă Muntazer îşi va relua lucrul la postul de televiziune Baghdadia, fratele său, Udai, a precizat că jurnalistul nu va mai reveni la vechiul loc de muncă.

În schimb, el şi-a exprimat dorinţa de a înfiinţa un centru pentru copii orfani şi văduve, cărora le-a dedicat gestul său.  Muntazer al-Zaïdi a afirmat că a fost torturat în timpul detenţiei şi a spus că aşteaptă scuze din partea premierului irakian.

Familia jurnalistului a anunţat că, în următoarele zile, “Muntazer al-Zaïdi va pleca într-o călătorie în ţările arabe, pentru a le mulţumi tuturor celor care l-au susţinut”.

Emirul Qatarului i-a promis un cal din aur, colonelul Moammar Gaddafi îl va decora, iar alte persoane vor să-i trimită maşini sport”, a spus fratele său, Udai.

Condamnat iniţial la trei ani de închisoare pentru “agresiune împotriva unui şef de stat”, în urma apelului, pedeapsa i-a fost redusă la un an. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite