Cele mai grave coliziuni între garnituri de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AFP prezintă o listă cu cele mai grave accidente de metrou din ultimii 50 de ani, după ce ieri au murit nouă persoane în urma coliziunii dintre două garnituri de metrou, la Washington.

VIDEO Washington: Cel mai grav accident din istoria metroului american

- 1961, Hamburg (Germania): un tren intră în coliziune cu o garnitură de metrou care circula pe o linie suspendată. Accidentul se soldează cu 33 de morţi şi mai mulţi răniţi.

- ianuarie 1963, Paris (Franţa): o garnitură de metrou intră în coliziune cu o alta aflată în faţa sa, în apropiere de staţia Porte de Versailles, provocând moartea a circa 40 de persoane.

- decembrie 1969, Paris (Franţa): două garnituri de metrou se ciocnesc în staţia Madeleine, provocând moartea a aproximativ 20 de persoane.

- 1975, Mexico City (Mexic): două garnituri de metrou se ciocnesc. Accidentul se soldează cu 23 de morţi şi 55 de răniţi.

- ianuarie 1981, Paris (Franţa): primul accident grav al RER (Réseau Express Régional - reţea de transport rapid) de la deschiderea primei sale linii, în 1969. Două garnituri de metrou intră în coliziune la staţia Auber, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor 71.

- decembrie 1987, Issy-les-Moulineaux (Franţa): o coliziune frontală între două RER, la periferia de sud a Parisului. Accidentul se soldează cu moartea unei persoane şi rănirea gravă a altor nouă.

- iunie 1995, New York (SUA): coliziunea a două garnituri de metrou pe un pod provoacă moartea unuia dintre conductori. În total, 60 de pasageri sunt răniţi.

- martie 2000, Tokyo (Japonia): două garnituri de metrou intră în coliziune la o oră de vârf, după ce una dintre ele deraiază, provocând moartea a cinci persoane şi rănirea altor 34.

- 31 octombrie 2004, Barcelona (Spania): aproximativ 50 de răniţi în urma unei coliziuni dintre două garnituri de metrou.

- 18 ianuarie 2005, Bangkok (Tailanda): două garnituri de metrou intră în coliziune. Accidentul se soldează cu rănirea a 110 persoane.

- 9 septembrie 2005, Valencia (Spania): două garnituri intră în coliziune, provocând rănirea a 35 de persoane.

- 17 octombrie 200, Roma (Italia): o garnitură de metrou oprită este lovită de o alta în staţia Vittorio Emmanuel al II-lea din centrul Romei. Accidentul se soldează cu un mort şi peste o sută de răniţi.

- 22 iunie 2009, Washington (SUA): o coliziune între două garnituri de metrou în nord-estul capitalei americane provoacă moartea a nouă persoane şi rănirea a cel puţin 76.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite