Jimmy Carter, criticat pentru sprijinul acordat lui Nicolae Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jimmy Carter, criticat pentru sprijinul acordat lui Nicolae Ceauşescu
Jimmy Carter, criticat pentru sprijinul acordat lui Nicolae Ceauşescu

Într-un articol de opinie publicat de cotidianul Jerusalem Post, fostul preşedinte american Jimmy Carter este dur criticat autorul acestuia denunţând sprijinul pe care el l-a acordat de-a lungul carierei sale unor "tirani şi dictatori", între care şi Nicolae Ceauşescu.

Greşeala lui Carter este că se alătura mereu părţii mai slabe, în pofida imoralităţii acesteia. Administraţia Carter a considerat Khmerii Roşii ca fiind guvernul legitim în Cambodgia, chiar dacă a masacrat o treime din populaţia ţării, comentează Jerusalem Post, adăugând că în opinia lui Carter, slăbiciunea este ea însăşi un semn al virtuţii.

Potrivit lcotidianului, de-a lungul carierei sale, Carter a sprijinit "invariabil" tirani şi dictatori, în pofida torturării populaţiei, "nu pentru că era indiferent, ci pentru că era confuz".

Obsesia lui Carter pentru persoane umile este ceea ce l-a motivat să-l legitimizeze pe liderul cubanez Fidel Castro şi să-l susţină în disputa pe tema armelor biologice cu Statele Unite.

De asemenea, el l-a lăudat pe dictatorul nord-coreean Kim Il Sung, catalogându-l ca "hotărât şi inteligent". "Nu consider Coreea de Nord un stat periculos", a adăugat fostul preşedinte.

Totodată, Jimmy Carter l-a calificat pe mareşalul iugoslav Iosif Tito drept un "bărbat care crede în drepturile omului", iar dictatorului român Nicolae Ceauşescu i-a spus:

Obiectivele noastre sunt aceleaşi: să avem un sistem economic şi politic corect. Susţinem consolidarea drepturilor omului
.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite