Ce mai fură românul: Podul Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paznicul Gheorghe Marin şi prada pe care a interceptat-o
Paznicul Gheorghe Marin şi prada pe care a interceptat-o

Trei bărbaţi au încercat să fure un pod. Este vorba despre Podul CFR Băneasa, monument istoric, care a fost demolat în urmă cu aproape patru ani. S-a întâmplat joi seară, în Halta Voluntari, unde trei hoţi au încercat să încarce în camioane, cu ajutorul unei macarale, peste 100 de tone de fier. Mai exact, podul de cale ferată de la Fântâna Mioriţa, care a fost dezafectat în anul 2006.

„Joi, pe la ora 19.00, au venit unii să ia podul. Erau dotaţi cu o macara şi trei autotrenuri. Pentru că ştiam că au mai încercat încă de vreo două ori să plece cu el, am sunat repede la Poliţie", ne-a povestit Gheorghe Marin, paznicul unei firme ce-şi are sediul chiar vizavi de locul unde este depozitat fostul Pod CFR Băneasa.Alertaţi, poliţiştii au sosit în doar câteva minute, astfel că unul dintre hoţi a fost prins cu structura metalică în camion.

Citiţi şi: Focşani: Averea fostului poliţist Rotaru este luată la control


Voiau să-l vândă la fier vechi

„Şoferii a două camioane, dar şi cel cu macaraua s-au făcut nevăzuţi când au aflat că vine Poliţia, însă am reuşit să-l reţinem pe cel de-al treilea şofer, al cărui autotren era deja încărcat cu fier vechi şi nu a mai putut pleca întrucât rămăsese împotmolit. Acesta spune însă că nu ştia nimic despre furt, ci doar a fost trimis să ridice marfa", ne-a declarat Sorin Marinescu, inspector la Poliţia Transporturi Bucureşti.

Din cercetările făcute, se pare că reprezentanţii a două firme se fac vinovaţi pentru furtul podului, care urma să ajungă în Portul Constanţa, cu ajutorul a trei autotrenuri. „Este vorba despre fier, nu tablă, care valorează o avere. Vă daţi seama că, dacă reuşeau să-l fure, oameni se făceau. Îl vindeau la fier vechi cu 7 lei şi scoteau de pe urma lui peste 70.000 de lei", mai spune inspectorul Marinescu.

În momentul în care au fost prinşi, cei trei bărbaţi reuşiseră să urce în camioane doar opt tone de fier, care au fost date jos din maşini de poliţişti cu ajutorul unei macarale închiriate. Ancheta în acest caz va stabili care sunt celelalte persoane implicate, iar dacă vor fi prinse vor fi cercetate pentru furt calificat şi riscă să stea după gratii până la 18 ani de închisoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite