Ce cred românii despre ei: sunt patrioţi, ospitalieri şi descurcăreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada militară de Ziua Naţională în Capitală
Parada militară de Ziua Naţională în Capitală

Bănăţenii şi muntenii sunt cei mai  patrioţi români, în timp ce tinerii între 20 şi 24 de ani sunt cel mai puţin patrioţi, arată un sondaj de ultimă oră.

Cercetarea relevă că 41% dintre români pot spune despre ei că sunt patrioţi. Pentru cei mai mulţi români, patriotismul înseamnă pur şi simplu a-ţi iubi ţara necondiţionat (4 din 10 au fost de acord cu acest lucru). O treime din cei chestionaţi  cred că atunci când imaginea ţării lor este denigrată în străinătate.

Doar 4% cred că patriotismul se referă la conştientizarea beneficiilor pe care ţi le oferă ţara în care locuieşti.

Sondajul arată că cei mai patrioţi români, cel puţin la nivel declarativ, sunt românii din Banat  (unde 60% se pot caracteriza în acest mod) şi din Muntenia (50%).

Întrebările cu privire la modul în care sunt românii arată că ei se consideră ospitalieri (45%), descurcăreţi(36%), generoşi (30%), harnici (28%), dar şi cârcotaşi(28%).

Un sfert dintre cei care au raspuns la studiu cred că poporul român este format din oameni buni la suflet (26%). Pe de alta parte, 25% cred ca semenii lor sunt delăsători.

Românii au nişte expresii pe care le folosesc foarte des şi care îi cararcterizează: „A face haz de necaz” (47% ), „Să moara şi capra vecinului” (44%), „Om trăi şi om vedea” (40%) şi „Lasă că merge şi aşa” (36%).

Cercetarea arată că  6 din 10 romani plasează eliminarea corupţiei pe primele locuri pentru ca România să fie schimbată în bine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite