Ce colegii primesc noii (re)veniţi în USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lavinia Şandru
Lavinia Şandru

„Tratatul de la Murighiol“,parafat weekend-ul trecut, prin care a fost stabilit numărul de colegii eligibile ce revin PSD, PNL, UNPR şi PC, a fost dublat de o înţelegere informală privind desemnarea unora dintre candidaţi.

Surprize apar, în special, în ceea ce priveşte noile nume care figurează pe lista USL.

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, îşi va schimba colegiul. După câte se pare, el, dar şi Anghel Iordănescu nu vor mai candida în Ilfov, unde şi-au câştigat în 2008 mandatele de deputat, respectiv senator, şi se vor muta în Sectorul 2, acolo unde funcţia de primar este deţinută de colegul de partid Neculai Onţanu.

Potrivit unor surse, Onţanu va avea în sectorul său patru colegii rezervate colegilor săi de partid de la UNPR, în timp ce un număr similar de colegii vor reveni PC în sectorul 4, acolo unde primar este conservatorul Cristian Popescu Piedone.

Pe lista candidaţilor apare, în dreptul PNL, şi Sorin Roşca Stănescu. El va fi noul candidat pentru un post de senator, în locul lui Teodor Meleşcanu, în colegiul deţinut de acesta în Prahova.

Remus Cernea, consilierul premierului Victor Ponta, va primi un colegiu în judeţul Hunedoara, el urmând să reprezinte în noul Legislativ mişcarea ecologistă. După câte se pare, ecologiştii ar fi primit din partea PSD mai multe colegii, nu numai pe cel al lui Cernea.

Lavinia Şandru, candidat UNPR

Un alt nume nou pe lista USL este Lavinia Şandru. Vicepreşedintele UNPR va candida în colegiul lui Culiţă Tărâţă, la Neamţ, fostul deputat fiind ales preşedinte al CJ Neamţ.

Un subiect fierbinte în USL este dat, pe de altă parte, de candidatura fostului social-democrat Ioan Toma pentru un colegiu de senator din partea UNPR în judeţul Olt. Sursele citate au precizat că Toma nu este dorit de organizaţia PSD Olt, respectiv de foştii săi colegi, deşi UNPR doreşte să-l propună drept candidat.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, este unul dintre cei care îşi vor menţine colegiul. Geoană va candida pentru un post de senator în colegiul Dăbuleni-Segarcea-Bechet, urmând să se decidă şi forma candidaturii: independent susţinut de USL sau candidat USL.

Surse din anturajul lui Geoană au menţionat că încă nu a fost stabilită modalitatea în care Geoană va candida, arătând că a trecut un an de la excluderea acestuia din partid, caz în care se poate, potrivit statutului, repune în discuţie apartenenţa lui Mircea Geoană la partid. 

Info
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite