Ce cadouri a primit Băsescu în 2010: Un fanion al regelui Cioabă, de 5 euro, şi un bici din piele. Vezi lista completă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a primit anul trecut 57 de cadouri, în valoare totală de 2.430 euro, printre care un fanion al Casei Regale Cioabă, o ploscă din piele, un coif metalic şi un bici din piele, precum şi o machetă de navă lungă de 120 de centimetri, toate rămânând în patrimoniul instituţiei, potrivit unui document postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Băsescu a primit, printre altele, nouă statuete, 10 plachete, şase tablouri şi trei icoane.

Cel mai scump cadou a fost o machetă de navă, lungă de 120 de centimetri, estimată la 200 de euro, iar cele mai ieftine: fanionul Casei Regale Cioabă, fanionul Confeuropa Imprese şi o statuetă ceramică pe suport de lemn "Euro Collection", fiecare având o valoare estimată la 5 euro.

Totodată, şeful statului a mai primit anul trecut o hartă a Europei anului 1575, estimată la 100 de euro, o sabie de culoare argintie în casetă albastră din partea, Ministerului Apărării Naţionale, estimată la 180, dar şi o lingură de lemn sculptată, de 50 de centimetri, valorând 10 euro

Alte cadoruri primite de Traian Băsescu au fost: o statuetă albastră de 30 de centimetri a lui Ştefan cel Mare, estimată la 20 de euro, două icoane cu Maica Domnului, estimate la 130 de euro, o carpetă cu chipul lui Mihai Eminescu, valorând 30 de euro, un nai în husă neagră, evaluat la 60 de euro şi o lucrare manuală cu gherghef de casă, în valoare de 180 de euro.

La rândul său, consilierul prezidenţial pe probleme internaţionale, Anca Ilinoiu, a primit anul trecut două cadouri: o cameră foto în valoare de 120 de euro, precum şi un serviciu compus şi şase pahare de cristal tip Decorium, estimat la 60 de euro.

Toate cadourile au fost lăsate în patrimoniul Administraţiei prezidenţiale.

Potrivit legii, demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exerciţiul funcţiei. Cadourile estimate a valora până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând fi păstrate dacă demnitarul achită diferenţa între 200 euro şi valoarea cadoului respectiv.

Vezi aici lista completă a cadourilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite