Ce anunţuri dau sătmărenii la mica publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni îşi publică ofertele de servicii personale în interiorul ziarelor. Un anunţ scurt şi la obiect, totodată atractiv, aduce de cele mai multe ori un profit în buzunarele sătmărenilor.

 Lipsa unui loc de muncă sigur şi bine plătit îi împinge pe sătmăreni să recurgă la tot felul modalităţi prin care să îşi asigure un trai cel puţin decent. De cele mai multe ori, şomerii sau persoanele care vor bani în plus ştiu că varianta cea mai bună este autopublicitatea.
Simplu, ieftin şi fără prea mult efort, oamenii se folosesc de anunţurile de mică publicitate din ziarele locale. Un anunţ scurt şi la obiect, urmat de un număr de contact îţi poate oferi un loc de muncă, dacă nu permanent, cel puţin ocazional.
„Execut lucrări la acoperiş, modificări şi reparaţii”, este doar unul dintre zecile de anunţuri care împânzesc rubricile de prestări servicii în ziarele locale. Domeniile sunt diversificate, de la menajeră, la meditări în limbi străine şi evidenţe contabile. Majoritatea sunt în domeniul construcţiilor şi transporturilor.

Anunţuri mai mult sau mai puţin atractive

Modalitatea de exprimare contează enorm de mult la anunţurile de mică publicitate. Unul sec, fără prea multe detalii trece neobservat printre celelalte. Pata de culoare dată şi cuvintele potrivite reprezintă cheia succesului. „Şofer cu autoturism de lux, îmi ofer serviciile”, este un anunţ peste care nu treci uşor cu privirea.
La capătul firului de telefon se află Victor Todică, un sătmărean care îşi pune maşina la dispoziţia clienţiilor. Model limitat în România, atractiv pentru cei pasionaţi de maşini clasice, autoturismul aduce bani în buzunarul proprietarului.
Jaguar-ul, fabricat în 1991, 3200 cmc, 250 cai putere, interior îmbrăcat în piele , este maşina perfectă pentru o nuntă de vis sau pentru un eveniment special în familie. „O am de aproximativ un an şi o folosesc pentru cei care vor o plimbare cu o maşină de lux, tip limuzină. Este un model dintr-o serie limitată şi nu orice sătmărean o preferă”, a declarat Victor Todică, proprietarul.
Preţul pentru închirierea unui astfel de autoturism, pentru o zi întreagă este modic: 50 de euro. „Comparativ cu alţii, eu am preţuri mult mai mici, În plus, asigur cosmetizarea maşinii, clientul trebuie să plătescă în plus doar benzina. Cu 50 de lei în plus, cât ar costa benzina, te plimbi o zi întreagă”, a mai declarat Victor Todică. 
Chiar şi în aceste condiţii, clienţii nu se prea înghesuie, oamenii preferând să facă economie decât să se plimbe cu o maşină de lux. „Un venit în plus pe lună îmi aduce. Nu fac averi, dar este acceptabil”, a mai spus proprietarul.

Ospătar de închiriat

 La fel de multe sunt şi anunţurile persoanelor care îşi oferă serviciile la nunţi, botezuri şi aniversări. „Ospătară cu experienţă,  îmi ofer serviciile la nunţi, botezuri şi aniversări”, este unul dintre modelele regăsite în interiorul ziarelor. Preţul cerut diferă de la un eveniment la altul. Sunt luate în calcul numărul de persoane, zona şi restaurantul. Un ospătar pentru o noapte, la o nuntă, poate fi închiriat cu 150 de lei. Dacă evenimentul este în zona Oaşului, preţul sare la 200 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite