Cazul „Lahovary“: „Vanghelie, în Rai nu intri cu parai“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi jurnalişti de la Radio Guerrilla au manifestat, ieri, în faţa Primăriei Sectorului 5, ca protest faţă de ocuparea Capelei Lahovary, de la Bellu, de către familia lui Marian Vanghelie, caz dezvăluit de „Adevărul“.

Vanghelie şi-a băgat morţii în cavoul familiei Lahovary

Ultimul descendent al familiei Lahovary îi face plângere penală lui Vanghelie

Vanghelie despre profanarea criptei Lahovary: Asta-i viaţa!

Mai citeşte şi despre un alt reprezentant de marca al familiei dată afară din cavoul de la Bellu: Un politician simpatizat de presă: Alexandru Lahovari

Istoria Lahovary, profanată de Vanghelie

Timp de jumătate de oră, prin faţa instituţiei conduse de  primarul „care este", jurnaliştii au afişat 20 de pancarte, cu sloganuri protestatare: „Vanghelie, în Rai nu intri cu parai!", „După ciolan, acum oasele?", „Vanghelie! Eroii care este?", „Titulescule, păzea!".

Primarul nu era la serviciu. Singurii angajaţi care au reacţioant imediat la manifestarea jurnaliştilor au fost portarii."Nu blocaţi căile de acces în Primărie. Vă rugăm circulaţi". A fost chemată şi Poliţia. Agentul Ghiţă, după cum s-a prezentat omul de ordine, a venit pentru a face cercetări la faţa locului.

A aflat de la Liviu Mihaiu, realizator la Radio Guerrilla, că nu e vorba de vreun miting, ci de „nişte cetăţeni care se plimbă pe bulevard cu ceva în mână, pe care întâmplător scrie ceva, nu ştim ce".

Explicaţia l-a mulţumit pe agentul Ghiţă, astfel că nu a mai întocmit proces-verbal. În schimb, omul legii a aflat cu această ocazie că Vanghelie şi-a înmormântat rudele în capela familiei Lahovary. Îngrozit, agentul Ghiţă şi-a făcut câteva cruci şi s-a retras, spectator.

Astăzi, la ora 11.30, jurnaliştii vor protesta la Ministerul Apărării, iar mâine şi poimâine, la aceeaşi oră, vor merge la Ministerul Culturii şi la Arcul de Triumf. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite