Cazul documentului scăpat de Ambasada Austriei în presă este anchetat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile austriece au demarat o anchetă în cazul documentului intern obţinut de NewsIn, în care erau relatate discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu şi ambasadorii UE de săptămâna trecută. De asemenea, reprezentanşii Ambasadei Austriei la Bucureşti au anunţat  că "regretă profund" incidentul.

Raportul redactat sub semnătura ambasadorului austriac Martin Eichtinger este datat 14 mai şi adresat MAE vienez, precum şi ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chişinău, Kiev şi Moscova. Documentul obţinut de NewsIn relatează în cinci pagini conţinutul discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu avute marţi la un dejun de lucru cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.

O altă informaţie nouă conţinută în document este că România ar fi expulzat trei diplomaţi ruşi în scandalul de spionaj din martie cu Ucraina.

De asemenea, o atenţie deosebită este acordată declaraţiilor preşedintelui român pe tema relaţiilor cu R. Moldova şi a deciziei autorităţilor române de a facilita acordarea cetăţeniei, în anumite condiţii, pentru cetăţenii moldoveni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Realitatea TV, că până în momentul în care Ambasada Austriei nu-şi "asumă" documentul potrivit căruia Emil Boc ar fi prezidenţiabilul de rezervă în locul său, nu poate reacţiona. "Nu-mi creează nicio problemă mie (n.r.- raportul), mă tem că Ambasada Austriei trebuie să dea o explicaţie. Trebuie să vedem în ce măsură şi-o asumă Ambasada Austiriei şi după aceea vom reacţiona noi, dar noi nu putem să reacţionăm pe un document care nu ştim al cui este. E o scrisoare pierdută", a fost singurul comentariu al preşedintelui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite