Constanţa: Cazarea în căminele studenţeşti va fi mai scumpă cu 20 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazarea pentru cele aproape 1.700 de locuri din căminele Universităţii Ovidius din Constanţa este mai scumpă cu 20 de lei în noul an universitar 2009-2010, comparativ cu tarifele percepute anul trecut.

Senatul universităţii a decis majorarea tarifelor la începutul acestei săptămâni, pentru a se putea achita facturile la utilităţi în condiţiile fluctuante ale cursului de schimb valutar.

Anul trecut, studenţii au plătit, în medie, 140 de lei pe lună pentru un loc în cămin, în funcţie de condiţiile oferite. Cel mai mare preţ va fi pentru studenţii cursurilor cu taxă, aceştia fiind nevoiţi să plătească 230 de lei lunar pentru cazarea în cămin.

Potrivit rectorului Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină, spaţiile de cazare oferă condiţii satisfăcătoare pentru studenţi şi se speră finalizarea, până la începerea noului an universitar, a reparaţiilor curente ce se desfăşoară în prezent în cămine.

Referitor la numărul de locuri din cămine, conducerea universităţii consideră că, la fel ca şi anul trecut, ele vor fi suficiente, acoperind nevoile instituţiei de învăţământ.

Până la ora actuală, pentru şase cămine aflate în administrarea Universităţii Ovidius sunt 1.400 de cereri din partea studenţilor, ultima zi de depunere a solicitărilor fiind 25 septembrie, a menţionat şefa Ligii studenţilor din cadrul universităţii, Raluca Paraschiv.

La Universitatea Ovidius învaţă aproximativ 20.000 de studenţi, în cadrul a 16 facultăţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite