Cavalerii Vinului au petrecut la Seara gastronomiei arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cavalerii vinului din Arad şi-au invitat prietenii la o seară de relaxare cu bucate româneşti, voie bună, modă şi mult vin.

Membrii Ordinului Cavalerilor Vinului din Arad nu au ratat, nici în acest an, ocazia să promoveze bucatele româneşti, dar şi vinurile din Podgoria Aradului. Astfel, aseară, la Hotel Central, a fost marcată Seara vinului şi gastronomiei arădene, un bun prilej de a purta discuţii şi a închega colaborări în domeniile sus-amintite.
Seara a început cu defilarea cavalerilor vinului, îmbrăcaţi în mantii negre şi purtând însemnele ordinului, medalii, săbii, steaguri şi pocale de vin. „Cavalerii din Legiunea de Sud a Ungariei au răspuns cu mult respect invitaţiei arădenilor. Toţi suntem uniţi de Comunitatea Europeană, toţi avem aceleaşi drepturi şi aceeaşi misiune, să promovăm vinul din regiunile din care provenim“, a declarat Ianos Jeno, reprezentantul Cavalerilor vinului din Ungaria. La rândul său, Florian Torcoş, judecătorul Ordinului Cavalerilor Vinului din România şi viitor consul al acestei organizaţii, a declarat că manifestarea se află la cea de-a doua ediţie şi este prima dintr-o serie de alte acţiuni programate în acest an. „În martie vom înfiinţa Legatul de la Piteşti şi apoi pe cel de la Alba Iulia. De asemenea, în acest an va fi marcată înfiinţarea Consulatului Ordinului Cavalerilor Vinului din România, cu sediul la Arad“, a declarat Florian Torcoş.
Tot în luna mai, pe lângă primirea mai multor membri noi, Dumitru Marinescu va fi „uns“ mareşal al Ordinului Cavalerilor vinului din România.

Program de gală
Programul serii a fost pigmentat cu muzică, dans şi o prezentare de modă a Casei de modă „Ellis“, a binecunoscutei Eli Lăslean. „Ne bucurăm că am putut să oferim invitaţilor acestei seri produse pentru doamne, mai ales că se apropie luna martie, lună dedicată exclusiv femeilor“, a spus Eli Lăslean.  Meniul serii a fost compus din aperitiv, pangasius pe pat de orez negru, piept de raţă cu varză roşie călită, muşchiuleţ umplut cu pastă de carne garnisit cu cartofi copţi şi rozmarin şi mousse de ciocolată cu căpşuni. Vinurile serii au fost Mustoasa de Măderat, Wine Princess, Elite Wine şi Cadarissima, toate din producţia podgoriilor arădene. Ordinul Cavalerilor Vinului este o organizaţie înfiinţată în epoca medievală în anul 1273, în regiunea Eisenstadt din Austria, cu scopul de a promova valorile fundamentale ale Europei.

Va fi marcată înfiinţarea Consulatului Ordinului Cavalerilor Vinului din România

Florian Torcoş, judecătorul Ordinului

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite