Cauza morţii britanicei vaccinate anti-HPV: o tumoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza decesului elevei britanice care a murit la câteva ore după ce a fost vaccinată împotriva cancerului de col uterin este o tumoare ce-i afectase inima şi plămânii, nu injecţia, potrivit rezultatelor autopsiei dezvăluite de „The Daily Mail“.

Lunea trecută, Natalie Morton (14 ani) s-a simţit rău şi a leşinat la mai puţin de două ore după ce i-a fost administrat vaccinul, la şcoala unde învăţa, Blue Coat. Medicii legişti au explicat că fata a leşinat deoarece tumoarea care-i invadase cavitatea toracică şi-i afectase inima şi plămânul stâng apăsa pe aortă şi pe artera pulmonară şi a oprit fluxul sangvin. „Era atât de grav încât putea muri în orice moment“, au explicat specialiştii.

Citiţi şi:



Rezultatele autopsiei vin însă pe fondul îngrijorării britanicilor cu privire la campania naţională de imunizare împotriva cancerului cervical, denumită de un cercetător „un experiment de sănătate publică“. Doctorul Diane Harper, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în cancer cervical, consideră că atât autorităţile cât şi şefii companiilor farmaceutice exagerează beneficiile controversatului vaccin.

Totuşi, oficiali din Ministerul Sănătăţii, ONG-uri care luptă împotriva cancerului şi alţi experţi insistă că programul de imunizare nu presupune riscuri şi-i îndeamnă pe părinţi să nu intre în panică.
În Marea Britanie, aproximativ un milion de fete au fost vaccinate, iar 4.657 dintre ele au avut reacţii adverse, ameţeală, umflături sau dureri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite