Câte pete au dalmaţienii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„101 Dalmaţieni“ e următorul titlu pe care îl va lansa „Adevărul“, în colecţia „Disney Clasic“. Săptămâna viitoare, le veţi putea face un cadou minunat celor mici, de Ziua Copilului, la un preţ de 11,99 lei.

Începând cu volumul al doilea, „101 Dalmaţieni“, care va apărea pe 1 iunie, preţul pachetului, la chioşc, (ziar + suplimentul „Adevărul sporturi" + carte pentru copii) va fi de 11,99 lei.

Această nouă istorioară din seria „Biblioteca Adevărul pentru copii“ este de-a dreptul fascinantă. Povestea filmului se bazează pe cartea „The Hundred and One Dalmatians“, sau „The Great Dog Robbery“, care a apărut în 1956. Autorea cărţii, englezoaica Dodie Smith, avea un dalmaţian pe nume Pongo, aşa că nu a trebuit să caute prea departe numele personajului principal. Iar ideea cărţii i-a venit atunci când un prieten i-a spus: „Din câinii ăştia s‑ar face o nemaipomenită haină de blană“.

Studiourile Disney au preluat povestea, iar filmul din 1961 este deja un clasic, cu faimă nepătată de trecerea anilor. Şi, apropo de pete, v‑aţi întrebat vreodată câte pete au câinii din „101 Dalmaţieni“? Ei bine, conform IMDb.com, cineva a numărat fiecare pată din film, cadru cu cadru! Şi a tot numărat, până a ajuns la aproape şase milioane şi jumătate. Mai exact, la 6.469.952 pete.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite