Catastrofa de la Scânteia: şoferul panicat de ţipetele pasagerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catastrofa de la Scânteia: şoferul panicat de ţipetele pasagerilor
Catastrofa de la Scânteia: şoferul panicat de ţipetele pasagerilor

Pasagerii care au văzut trenul apropiindu-se au început să ţipe la şofer. Acesta s-a speriat şi a frânat, în loc să accelereze. Şoferul a avut o ultimă şansă de a-i salva pe pasagerii microbuzului de la Scânteia. A făcut, însă, o alegere greşită, povesteşte unul dintre supravieţuitori.

Citiţi şi:

Iaşi: Procurorul va discuta cu Viorel Chelaru, victima accidentului de la Scânteia
Iaşi: Autorii morali ai tragediei de la Scânteia se spală pe mâini
Procurorii au extins cercetările în cazul catastrofei feroviare de la Scânteia

Viorel Chelaru (37 de ani), pasagerul care s-a trezit din comă în urmă cu două zile, a rememorat clipele de dinaintea dezastrului. El spune că şoferul număra banii încasaţi şi nu era defel atent la drum.

„Număra bani. L-am văzut eu. Când am văzut locomotiva, care era la vreo 20 de metri în stânga noastră, am început să strig la el. Am apucat să mai văd doar cum a încetinit. Eu eram pe bancheta din spatele microbuzului. Mai aveam un nepot lângă mine, un frate şi cumnatul“, a povestit cu greu Viorel Chelaru. Bărbatul încă nu ştie că rudele sale nu mai sunt în viaţă.

Al doilea supravieţuitor îşi revine treptat

Celălalt supravieţuitor, Ilie Meşteru (34 de ani) şi-a revenit treptat din comă şi ieri după-amiază a vorbit cu rudele sale venite să-l viziteze. „Pacientul Meşteru prezintă o stare neurologică în ameliorare, este conştient, dar are momente de confuzie şi somnolenţă“, a declarat medicul Florin Grămadă, purtător de cuvânt la Spitalul de Neurochirurgie.

Bărbatul de 34 de ani nu şi-a amintit încă de accident şi nu ştie de ce se află la spital. „Ne spune că îi este rău, ne-a recunoscut pe toţi care am fost la el. Ne ne-a spus nimic despre accident şi medicii nu ne dau voie să-l întrebăm. De când s-a trezit ne-a cerut apă“, a spus Daniela Lavric, sora lui Ilie. „La mână are amputat un singur deget, în rest este bine. La cap nu a fost necesar să se intervină chirurgical“, a spus şi Elena Meşteru, o altă soră a lui Ilie.

Anchetatorii vin luni la spital

Procurorii ieşeni intenţionează să vorbească cu Viorel Chelaru şi cu Ilie Meşteru. „Vom merge luni la ei, dar trebuie să avem foarte mare grijă ce îi vom întreba pentru a nu le agrava şi mai mult starea de sănătate“, a spus Mihai Covalciuc, procurorul de caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite