Catastrofă aviatică în Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catastrofă aviatică în Iran
Catastrofă aviatică în Iran

Un avion de linie, cu 168 de pasageri la bord, s-a prăbuşit, ieri, în nord-vestul Iranului. Autorităţile au anunţat că nu există supravieţuitori.

La bordul aeronavei se aflau 153 de pasageri, între care doi copii şi 15 membri ai echipajului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Aviaţiei Civile din Iran, Reza Jafarzadeh. Aparatul de tip Tupolev (Tu-154) aparţinea companiei Caspian Airlines şi efectua o cursă între Teheran şi Erevan, capitala Armeniei.

Potrivit agenţiei IRNA, avionul a decolat de pe Aeroportul International Imam Khomeini din Teheran la ora locală 11.33 (10.03, ora României), însă, după 16 minute de la decolare, a dispărut de pe radare şi s-a prăbusit în apropiere de localitatea Janat Abad, în provincia Qazvin.

Martori oculari, citaţi de AFP, au relatat că aparatul a explodat după impactul cu solul, iar televiziunile au arătat un crater uriaş, cu un diametru de 60 de metri şi o adâncime de 10 metri, format în urma prăbuşirii aeronavei.

Lângă crater se puteau vedea fragmente din aeronavă, încălţăminte şi haine. „Avionul a fost distrus în totalitate, iar cadavrele sunt complet carbonizate. Toate persoanele de la bordul aeronavei au murit“, a declarat pentru agenţia Fars comandantul poliţiei din Qazvin, Massoud Jafarinasab. Iranul a avut parte de mai multe catastrofe aeriene în ultimii zece ani.

Flota aeriană civilă şi militară a ţării sunt într-o stare critică, din cauza vechimii sale şi a întreţinerii defectuoase ca urmare a sancţiunilor impuse de Statele Unite încă din anii ’80.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite