Căţărători din toate colţurile, uniţi-vă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şaptea ediţie a competiţiei internaţionale Herculane Climbing Open se desfăşoară în acest weekend. Deşi la prima vedere este un simplu concurs, evenimentul este o ocazie

Cea de-a şaptea ediţie a competiţiei internaţionale Herculane Climbing Open se desfăşoară în acest weekend.

Deşi la prima vedere este un simplu concurs, evenimentul este o ocazie pentru cei care practică escalada şi cei care au legătură cu sporturile de munte să se reîntâlnească. Se schimbă impresii şi se deschid zone noi de escaladă.

Concursul are două categorii: Open şi Masters. Spre deosebire de anul trecut, la secţiunea Masters vor fi un număr redus de trasee cu dificultăţi ridicate, iar clasamentul acestei categorii va coincide, pentru sportivii din România, cu rezultatele Campionatului Naţional de Escaladă la stâncă, proba la lucru.

Categoria Masters este deschisă atât pentru sportivii străini, cât şi pentru sportivii români legitimaţi la FRAE (Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă) prin intermediul cluburilor din care fac parte. Pentru această secţiune, sportivii necesită o adeverinţă de la medicul de familie în care să se precizeze "apt pentru efort fizic".

Pentru cei care vor să îşi crească palmaresul, organizatorii au pus la dispoziţie câteva trasee cu grad de dificultate. În competiţie sunt admişi şi amatorii care doresc să facă câteva trasee în weekendul petrecut la Herculane.

Festivitatea de premiere are loc în această seară, după evoluţiile concurenţilor, iar ziua de mâine este rezervată pentru toţi cei care doresc să iasă la căţărat, fără stresul competiţiei. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Alternative din Timişoara şi FRAE, cu sprijinul căţărătorilor din Atlanta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite