Catalogul virtual scoate carnetul de note la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

notelor.Pe site-ul liceului va fi publicat un catalog virtual, aşa că oricine le va putea verifica performanţele, la toate materiile. "Mi se pare că aceasta este cea mai rapidă şi cea mai

notelor.
Pe site-ul liceului va fi publicat un catalog virtual, aşa că oricine le va putea verifica performanţele, la toate materiile. "Mi se pare că aceasta este cea mai rapidă şi cea mai eficientă metodă de a ţine legătura cu părinţii", a declarat Florica Puşcaş, directoarea Colegiului Naţional Bănăţean. Cei care se vor ocupa de updatarea catalogului virtual vor fi chiar elevii care urmează cursurile opţionale de informatică. În schimb, spune directoarea, vor fi recompensaţi cu câte o notă de 10. Nota nu va fi însă una nemeritată. Volumul de muncă va fi destul de mare, având în vedere că la acest liceu sunt peste 80 de clase. Sigur, elevii vor fi verificaţi de direcţiune şi de secretariat, pentru a nu se strecura greşeli. "Pe internet se poate întâmpla orice, aşa că părinţii vor fi sfătuiţi totuşi să ţină legătura directă cu noi", a adăugat Florica Puşcaş.

Note informative pentru elevi
Catalogul virtual nu este singura "surpriză" pregătită pentru elevii timişeni. Dacă ei nu vor mai putea să ascundă notele de părinţi, aceştia vor putea afla mai uşor informaţii şi despre activitatea şcolară. În paralel cu catalogul, diriginţii vor pregăti pentru fiecare elev în parte câte o fişă care va conţine, pe lângă note, informaţii cu privire la activitatea şcolară şi diagrame cu testele. În premieră pentru liceele din Timişoara, pe pagina de internet a Colegiului Naţional Bănăţean au fost postate rezultatele testelor naţionale.

Sistem extins la toate liceele
Elevii celorlalte licee timişene care au crezut că au scăpat de afişarea notelor pe internet nu pot răsufla uşuraţi. Modelul catalogului virtual ar putea fi extins la toate liceele timişorene. Doru Nichifor, inspector şcolar general adjunct la ISJ Timiş, spune că o firmă şi-a oferit deja serviciile. "Ideea nu e rea, având în vedere faptul că părinţii elevilor care au trecut de clasa a opta nu prea mai dau pe la şcoală. Sigur, ar trebui să existe şi bani pentru asta", spune el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite