Cătălin Predoiu: Kovesi "merită" reînvestirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu: Kovesi "merită" reînvestirea
Cătălin Predoiu: Kovesi "merită" reînvestirea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat joi în şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, că este nevoie de "un procuror decis şi curajos", solicitând CSM aviz favorabil pentru reînvestirea în funcţie a Laurei Kovesi.

Ministrul Justiţiei a mai spus că este nevoie de un procuror general care să ştie să lucreze în echipă şi să spună "nu" atunci când e cazul. Eforturile Laurei Kovesi în combaterea activităţii infracţionale au atras aprecieri din partea Comisiei Europene, cu ocazia prezentării raportului de ţară, a mai spus ministrul.

"Este încă mult de făcut pentru a avea un minister pe deplin eficient", a spus Cătălin Predoiu, adăugând că "procurorul general în funcţie poate face ceva în această direcţie".

"Procurorul general Laura Codruţa Kovesi merită învestitura", a încheiat ministrul Justiţiei.

Secţia pentru procurori a CSM discută joi propunerea ministrului Cătălin Predoiu de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Secţia pentru procurori a CSM urmează să dea un aviz consultativ, iar cererea va ajunge la preşedintele României.

  • Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
  • Conform prevederilor legale, mandatul procurorului general este de trei ani, iar acesta poate fi reînvestit o singurã datã.


Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 2 octombrie 2006, prin decret al preşedintelui României, Traian Băsescu. Între timp, preşedintele Băsescu i-a reproşat, la începutul lunii, lui Kovesi modul în care s-a instrumentat dosarul Revoluţiei, în timpul unei discuţii între şeful statului cu reprezentanţii revoluţionarilor şi cu fostul procuror militar Dan Voinea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite