Cât costă conservele de sezon făcute acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cât costă conservele de sezon făcute acasă
Cât costă conservele de sezon făcute acasă

Gospodinele nu îşi lasă cămara goală, chiar dacă piaţa e scumpă. Pentru gospodinele cu pretenţii este momentul ideal să facă provizii pentru sezonul rece.

Bistriţencele sunt, în aceste vremuri, mai chibzuite cu proviziile, aşa că depozitele de produse alimentare sunt mai sărace decât anul trecut.
Vânzătorii din Piaţa Decebal spun că de două săptămâni au început să vândă cu kilogramele legume pentru gospodinele de la oraş. Maria Toader spune că vinde ţelină şi ardei iute, dar şi castraveţi pentru pus pe iarnă. „Se cumpără mai ales castraveţi, dar şi vinete sau roşii pentru bulion. Şi salata verde cu sare se pune peste iarnă şi s-a vândut destul de bine”, spune femeia.

Roşiile, marfă vandabilă

Un alt comerciant spune că i-a mers bine cu roşiile pentru bulion. „Am vândut vreo 40 - 50 de kilograme. Cine cumpără pentru bulion ia în jur de zece kilograme”, povesteşte un vânzător din Piaţa Decebal.
Şi gospodinele recunosc că nu mai pun atât de multe murături ca în anii trecuţi. „Am cumpărat deja 12 kilograme de castraveţi şi i-am pus la murat. Cu toate ingredientele şi fără să cumpăr borcane, am plătit 30 de lei pentru aceste murături. Acum cumpăr vinete pentru că sunt 1,5 lei şi poate, dacă iau mai multe, le lasă mai ieftin”, spune Valentina Ilie, o gospodină de 47 de ani.

Aşteaptă scăderea preţurilor

O altă doamnă preferă să mai aştepte, până când preţurile vor scădea. „Am trecut astăzi prin piaţă, dar încă mi se par scumpe, vinetele au un preţ acceptabil, dar mă gândesc totuşi să mai aştept până săptămâna viitoare, poate se mai ieftinesc. Oricum, trebuie să pun câte puţin din fiecare, chiar dacă sunt mai scumpe, pentru că la iarnă nu o să-mi permit să cumpăr din magazin”, spune Ileana Todea, funcţionar public.
Comercianţii de fructe spun că le merge bine. „Cel mai bine se vând prunele. Dacă anul trecut se cumpăra cu kilogramele, acum pensionarii şi-au luat câte două-trei kilograme şi au făcut dulceaţă aşa, de gust. Săptămâna aceasta sperăm să mai vindem, apoi începe perioda nunţilor, în septembrie începe şcoala şi şomăm şi noi”, spune Elena Moldovan, un comerciant din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite