Fidel Castro :''Dreapta rasistă va face totul pentru a se opune programului lui Obama''

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fidel Castro a crede că extrema-dreaptă americană va face totul pentru a-l scoate din joc pe Barack Obama, chiar dacă acesta "nu vrea şi nici nu poate", în opinia sa, să schimbe sistemul "de dominaţie capitlistă" mondială.

"Obama s-a născut, a fost educat, a făcut politică şi a avut succes în interiorul sistemului capitalist imperial al Statelor Unite. El nu vrea şi nici nu poate schimba sistemul", a scris Castro într-un mesaj publicat pe site-ul oficial cubadebate.cu.

Chiar dacă "Obama nu pune sub semnul întrebării sistemul de dominaţie capitalistă, extrema-dreaptă îl detestă, pentru că este afroamerican", a subliniat Fidel Castro, adăugând că Obama îşi datorează alegerea "doar profundei crize politice şi economice din SUA".

"Sunt convins că dreapta rasistă va face totul pentru a se opune programului său, pentru a-l scoate din joc într-un mod sau altul, cu cel mai mic cost politic posibil", a mai scris Castro, notând scăderea opiniilor favorabile faţă de acţiunile lui Obama în sondajele din SUA.

Castro a mai spus că strategia lui Obama "de a retrage trupele din Irak pentru a le trimite la război în Afganistan a fost o greşeală". "În această ţară a eşuat URSS", a subliniat Castro, care a susţinut intervenţia Armatei Roşii în Afganistan în 1979, în timp ce SUA susţineau militanţii islamişti.

Fidel Castro a cedat preşedinţia în 2006 fratelui său Raul, din motive de sănătate, şi de atunci nu a mai apărut în public, dar rămâne influent prin comentariile sale despre actualitate publicate în presă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite