Câştigătorul la Loto, de două ori mai bogat decât oraşul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este singura agenţíe loto din orașul Topoloveni, unde săptămâna trecută au jucat circa 400 de cetăţeni
Aceasta este singura agenţíe loto din orașul Topoloveni, unde săptămâna trecută au jucat circa 400 de cetăţeni

Premiul cel mare de la Loto 6/49 a fost dat în Topoloveni, iar norocosul a câştigat aproape trei milioane de euro impozabile, adică de două ori cât bugetul oraşului.

Ziua Păcălelilor a fost cu noroc pentru o persoană care a câştigat marele premiu la Loto 6/49. Agenţia câştigătoare, unde a fost înregistrat biletul norocos, se află în oraşul Topoloveni, din Argeş, o localitate cu circa 10.600 de locuitori şi care se află la 20 de kilometri de Piteşti. Norocosul care va încasa cele 2,7 milioane de euro a jucat, chiar în ziua extragerii, o singură variantă simplă, pentru care a plătit 4,9 lei. După plata impozitului, el va rămâne cu aproximativ 2 milioane euro, bani curaţi.

Vânzătoarea cu noroc

Vestea că marele premiu la Loto s-a dat chiar în micul lor oraş i-a luat prin surprindere pe locuitorii Topoloveniului. Ca să se convingă, mulţi dintre ei au venit personal la singura agenţie loto, situată vizavi de clădirea Primăriei. Aici i-a întâmpinat Ileana Catrina, 43 de ani, agenta de vânzări din mâinile căreia a fost înregistrat biletul norocos.

CITEŞTE ŞI: Ea a vândut biletul norocos de la Loto. "E o şansă unică, atât pentru mine, cât şi pentru câştigător"

Femeia le-a confirmat tuturor, cu zâmbetul pe buze, că agenţia la care lucrează s-a dovedit a fi cea mai norocoasă din ţară. Ileana lucrează de 12 ani în acest domeniu, iar la agenţia din Topoloveni a venit în urmă cu şase luni, după ce înainte a lucrat în comuna Priboieni. Femeia nu ştie dacă „de vină" sunt ochii săi albaştri sau firea optimistă, dar, de-a lungul carierei, a mai fost părtaşă la succese de acest gen. Până duminică, cel mai mare premiu care pornise chiar de la un bilet dat de ea fusese de peste 60.000 de lei, bani pe care i-a primit, la categoria a doua, un locuitor din Priboieni. Cât despre marele câştigător de acum, femeia spune că nu ştie cine este. La fel ca alţi 400 de oameni care depun bilete săptămânal, câştigătorul a venit, şi-a completat biletul cu cele şase numere, care s-au dovedit a fi cele norocoase, şi s-a făcut nevăzut.

„Eu îmi ador meseria, este foarte frumoasă. Cea mai mare satisfacţie o am în momentul în care văd oamenii cu zâmbetul pe faţă, atunci când câştigă. Nu se pune problema să-mi facă cineva cinste cu ceva atunci când ia un premiu, pentru că nici intenţie din partea lor n-a existat, dar nici n-avem voie să primim ceva, e normal. Ceea ce s-a întâmplat acum e o şansă unică în viaţă, nu numai pentru câştigător, dar şi pentru mine, ca vânzător",
ne-a spus Ileana.

„Să investească banii aici"

Printre jucătorii constanţi la Loto din Topoloveni au început, în scurt timp, să circule fel de fel de zvonuri: ba că marele premiu ar urma să fie încasat de o funcţionară de la Primărie, ba că un om amărât de la ţară ar fi norocosul, ba că de fapt totul este o mare gogoriţă. Cert este că invidia îi
roade acum atât pe cei care au pus bilete, dar şi pe cei care, dintr-un motiv sau altul, n-au mai ajuns, până duminică, la agenţia cu noroc.

„Joc şi la Loto, dar mai mult la pariuri sportive. Mi-au ieşit până acum doar câte două-trei numere. Dar, trebuie să recunosc, că acum am mai multă încredere să joc, având în vedere că s-a luat premiul aici", ne-a spus Mihai Ionete, un jucător din Topoloveni.
Cei care au aflat că este foarte posibil ca marele câştigător să umble printre ei au o rugăminte la el.

„Să facă o fabrică, o întreprindere mare, să ne dea de muncă şi la tineri, şi la cei mai în vârstă, că e nevoie de locuri de muncă aici. Să investească banii cu cap", ne-a spus Aurel Marian (21 de ani), din Topoloveni. Marele câştig de la Loto îl face gelos chiar şi pe primarul Topoloveniului, Gheorghiţă Boţârcă. Norocosul jucător a reuşit să câştige într-o zi mai bine de două ori bugetul oraşului pe un an de zile.

Primarul cel bogat a fost detronat

„Noi avem un buget de circa un milion de euro, în care trebuie să ne încadrăm cu toate: cheltuieli, investiţii, continuări de proiecte. E bine că a câştigat, dar sunt foarte curios cine e", ne-a declarat primarul Gheorghiţă Boţârcă. Curiozitatea edilului e îndreptăţită, având în vedere că un nou bogătaş îl prinde din urmă pe cel care este întâiul om din oraş nu numai ca funcţie, ci şi ca avere.

Conform declaraţiei din 2011, Boţârcă deţine 618 hectare din suprafaţa totală de 3.384 de hectare câte numără Topoloveniul. În plus, bogătaşul Topoloveniului conduce un VW Passat, un Jeep Wrangler şi un tractor marca Masey şi deţine şi acţiuni la diverse societăţi, cum ar fi 2.500 de acţiuni la SC Agretop SA şi 103 acţiuni la SC Raiffeisen Bank. La toate acestea se mai adaugă venitul său anual pe care îl încasează de la primărie, care se ridică la 84.969 lei.

"Noi avem un buget de circa un milion de euro, în care trebuie să ne încadrăm cu toate: cheltuieli, investiţii, continuări de proiecte. E bine că a câştigat, dar sunt foarte curios cine e.''
Gheorghiţă Boţârcă primarul Topoloveniului

Idee de afacere de la „mama" magiunului de Topoloveni

Cel mai cunoscut om de afaceri din Topoloveni este o femeie. Bibiana Stanciulov este cea care a pus pe roate afacerea magiunului de Topoloveni, singurul dintre cele 3.850 de produse tradiţionale româneşti care a obţinut protecţia brandului în Uniunea Europeană. În octombrie anul trecut, compania Sonimpex Serv Com, condusă de Bibiana Stanciulov, a primit titlul de „Furnizor al Casei Regale" atât pentru magiun, cât şi pentru dulceţurile din fructe fără zahăr adăugat şi pentru Zacusca de vinete „Topoloveana". Şi pentru că nu este un om de afaceri care ţine ideile doar pentru el, „mama magiunului" are un sfat pentru câştigătorul de la Loto.

„L-aş îndruma să investească în agricultură sau turism. Spre exemplu, noi cumpărăm prunele pentru magiun şi dulceţuri din toată ţara. Dacă ar înfiinţa o plantaţie de pruni, ar avea desfacere, pentru că noi le-am cumpăra. Şi ce bine ar arăta eticheta produsului: magiun de Topoloveni cu prune de Topoloveni", ne-a spus Bibiana Stanciulov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite