Casele „de expoziţie“, tot mai greu de vândut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele se ofertează şi cu preţuri sub 1.000 de euro pe metru pătrat, dar cumpărătorii întârzie să apară. La cea de-a doua expoziţie cu profil imobiliar din acest an, reducerile merg şi până la 30%, dar vizitatorii sunt tot mai greu de convins să încheie vreun contract.

Aproape de amiază. O zi ploioasă şi mohorâtă de februarie, neprielnică pentru derularea oricărui gen de eveniment.

Totuşi, târgul de apartamente „Condominium Expo“ aşteaptă vizitatori la Sala Palatului, în ciuda crizei, pe care dezvoltatorii şi-au propus să o sfideze.

Înăuntru, companiile au la vânzare peste 10.000 de apartamente noi distribuite în peste 25 de ansambluri rezidenţiale. Preţul pe metru pătrat variază între 750 şi 2.200 de euro, ceea ce reprezintă, potrivit organizatorilor, reduceri între 10% şi 30%.

Fără previziuni optimiste

Cea de-a opta ediţie a Târgului Internaţional de Apartamente „Condominium“, organizat de Plus Media şi Proactive Business Communication, se va desfăşura în perioada 12-15 februarie 2009, la Sala Palatului din Bucureşti.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate proiecte din Bucureşti şi din ţară, dar şi apartamente de vacanţă, la mare, la munte, în România sau în străinătate, în special Spania şi Germania.

Flexibilitatea este cuvântul de ordine printre dezvoltatori, care sunt dispuşi să audă şi să ia în calcul orice problemă sau condiţie a cumpărătorului. „Oferim preţuri comparabile cu cele de la târgul precedent, respectiv 1.390 de euro pe metru pătrat“, spune un agent de vânzări al proiectului Vitan Residence.

Cele 10 apartamente vândute din acest proiect la celălalt târg al lunii sunt o realitate, însă agentul nu se aventurează în estimări pentru ediţia de acum a „Condominium“. Asta poate pentru că numărul vizitatorilor este destul de mic. Cu greu am putut găsi pe cineva cu adevărat interesat de ofertele de apartamente noi.

„Trei camere caut, să aibă minimum două dormitoare, neapărat zona de nord a Bucureştiului, cu terasă şi aranjament special, dar nu prea găsesc ce îmi doresc, de parcă nu ar fi oferte pentru ce caut.

Am un buget de 300.000 de euro“, spune o doamnă spre 40 de ani, una dintre cele aproximativ 10 persoane care vizitează târgul la această oră.

Bugetele vizitatorilor

Bugetele de care dispun vizitatorii de la „Condominium“ se încadrează, la nivel pur teroretic, în intervalul 100.000 - 300.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite