Case pentru rromii din Band

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de toate partidele reprezentate în consiliul local, pentru construirea a 600 de locuinţe sociale pentru rromi, informează Rompres.Mircea Rusu a spus că a mobilizat toate formaţiunile politice,

de toate partidele reprezentate în consiliul local, pentru construirea a 600 de locuinţe sociale pentru rromi, informează Rompres.
Mircea Rusu a spus că a mobilizat toate formaţiunile politice, deoarece Bandul înregistrează cea mai mare concentrare de rromi din judeţul Mureş, adică peste 1.800 de suflete. Primarul a declarat că aşteaptă un răspuns din partea guvernului, mai ales că, potrivit studiului de fezabilitate, valoarea proiectului se ridică la circa 2 milioane de euro, bani de care comuna nu dispune. Mircea Rusu a precizat că autorităţile locale nu stau doar cu mâna întinsă la guvern şi că, între timp, au câştigat un proiect PHARE de 100.000 de euro, pentru construirea unei grădiniţe destinate copiilor de rromi. "Pe lângă cele 600 de locuinţe sociale, intenţionăm să construim un azil pentru bătrâni", a susţinut Rusu. Acesta a afirmat că, prin intermediul Fundaţiei olandeze Von Wagon Sendung, în comună se construieşte un centru de zi pentru copiii rromilor care lucrează, în care aceştia vor beneficia de trei mese gratuite pe zi. Mircea Rusu susţine însă că rromii din comuna Band constituie o problemă, deoarece o mică parte din aceştia sunt dispuşi să lucreze. "Am rezolvat 200 de locuri de muncă pentru rromi, însă s-au prezentat doar 18", a arătat primarul, care a precizat că la nivelul comunei sunt 700 de dosare pentru ajutor depuse de rromi. Rromii trăiesc la marginea Bandului, într-un cartier în care majoritatea caselor arată sub orice critică. Numai în acest an, primăria a investit două miliarde de lei vechi pentru pietruirea drumurilor de acces în zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite