Case crăpate din cauza avioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din cartierul  Turnişor se plâng că suflul avioanelor mari le zboară ţiglele de pe acoperiş. Sibienii de pe strada D. D. Roşca, aflată în imediata vecinătate a aeroportului, sunt de departe cei care suferă cel mai mult din cauza aterizărilor şi decolărilor de avioane.

Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportul Interna­ţional Sibiu, în care Consiliul Judeţean şi Primăria au investit 70 de milioane de euro, nu este motiv de bucurie pentru toţi locuitorii urbei de pe Cibin.

Sibienii care locuiesc în cartierul Turnişor sunt, cu siguranţă, cel mai puţin încântaţi de faptul că traficul a crescut sau că de pe noua pistă decolează şi aeronave de clasă mare, care până la modernizări nu aveau cum să ajungă la Sibiu.

„Nu mai putem dormi de frică”

În urmă cu câteva zile, ţiglele de pe casa familiei Muntean au zburat ca nişte fulgi atunci când o aeronavă de mari dimensiuni a zburat la joasă înălţime.

„Ne-am speriat foarte tare cu toţii. Am crezut că s-a prăbuşit avionul peste casă sau că a fost cutremur. Când am ieşit afară, am văzut ţiglele căzute jos de pe casă”, a povestit Maria Muntean.

De atunci, zecile de familii care locuiesc pe strada D. D. Roşca trăiesc adevărate coşmaruri ori de câte ori aud zgomotul unui avion care se îndreaptă spre pista aerogării aflate la ieşirea din Sibiu spre Sebeş.

La câteva case mai sus, Ioan Glanţi îşi varsă şi el năduful legat de aterizările şi decolările avioanelor. Omul spune că reparaţiile pe care le face la casă sunt zadarnice.

„Deja am învăţat orarul de zbor şi aşteptăm cu îngrijorare orice avion. Când trece pe deasupra se cutremură casa. Dacă veniţi înăuntru, o să vă arăt crăpăturile din ziduri. Se mişcă şi mobila prin toate camerele. De când aterizează avioanele astea mari, nici de dormit nu mai putem dormi de frică”, spune omul care are casa lipită de gardul aeroportului Sibiu.

Conducerea Aeroportului se apără

Augustin Sava, directorul aeroportului Sibiu, a explicat în repetate rânduri că avioanele care aterizează pe pistă nu fac nimic diferit faţă de cele care au făcut şi până anul trecut acelaşi lucru.

„Oamenii sunt nemulţumiţi şi nu ştim de ce dau vina pe aeroport. Traiectul de zbor este acelaşi şi avioanele respectă legile fizicii. Avioanele nu merg nici mai sus şi nici mai jos decât o făceau şi până acum“, a explicat Sava.

Zilnic, pe aeroportul din Sibiu aterizează sau decolează, în medie, 14 curse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite