Căsătoriile, stimulate de premiile în bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplurile primesc 200 euro după ce spun „Da!" în faţa ofiţerului Stării Civile

Numărul celor care şi-au pus pirostriile în ultimii ani a fost mai mare datorită subvenţiilor.

Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Suceava răsplăteşte cu sume de bani, atât persoanele aflate la prima căsătorie, cât şi pe cele care formează un cuplu de cel puţin 50 de ani.

Tinerii primesc un sprijin financiar de 200 euro, iar vârstnicii o diplomă, o gustare, o cupă cu şampanie şi un premiu de fidelitate în valoare de 20 lei. De la începutul anului şi până acum au făcut cununia civilă 90 de perechi. În registrul Stării Civile s-au înregistrat anul trecut un total de 1.068 cupluri.

Anul 2007 a fost un an de vârf, în ceea ce priveşte numărul de căsătorii înregistrate, deoarece atunci au început tinerii să primească subvenţia pentru prima căsătorie, adică echivalentul în lei al sumei de 200 euro. Cel mai longeviv cuplu din evidenţele municipiului a petrecut împreună 68 de ani de căsnicie fără sincope.

Premii de fidelitate

Cel mai în vâstă mire sucevean are 83 ani şi a împlinit 50 ani de căsătorie anul acesta în luna februarie. Pe 28 martie, la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Suceava va avea loc o ceremonie de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

Cu aceeaşi ocazie, sunt programate nu mai puţin de 17 cupluri care au serbat Nunta de Aur. Longevivii vor primi din partea Primăriei Suceava diplome de fidelitate, premii a câte 200 lei şi vor ciocni o cupă de şampanie cu primarul Ion Lungu. Evenimente de acest gen au fost organizate de municipalitate în fiecare an începând din 2005.

"În 2007 s-au prezentat în faţa ofiţerului Stării Civile 1.132 de cupluri", a spus Tatiana Maxim, şef al Serviciului de Stare Civilă

Căsătorii în Postul Mare

În perioada Postului Mare de anul trecut, adică în lunile martie – aprilie, un număr de 60 de cupluri şi-au servit rudele şi prietenii prezenţi la eveniment cu dulciuri de post. După terminarea Postului Paştelui, în luna mai, au trecut pe la Starea Civilă nu mai puţin de 102 cupluri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite