Căsătoriile, în impas din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala cauză este incertitudinea locului de muncă şi frica de a nu rămâne cu datorii.

Dacă în anii trecuţi rezervările pentru organizarea nunţilor la restaurante se faceau cu un an sau doi ani înainte, acum patronii de restaurante spun că situaţia s-a schimbat. Unul din principalele motive pare a fi criza financiară.

Viorel Saucă, patronul unui complex de restaurante din Botoşani, susţine că de la începutul anului au fost persoane care şi-au anulat rezervările deoarece nu mai au posibilitatea de a-şi organiza nunta.

„Faţă de alţi ani, acum avem încă locuri libere. Cu excepţia lunii august în care avem toate weekend-
urile ocupate, în rest avem posibilitatea de a organiza nunţi. Am avut câteva cazuri care aveau rezervări făcute de anul trecut şi care s-au retras spunând că au rămas fără serviciu şi nu îşi mai pot permite să facă nunţi. Din păcate această criză a afectat din ce în ce mai multă lume”, spune Viorel Saucă.

„Organizarea unei nunţi este o loterie“

Cei mai mulţi tineri sunt nehotărâţi când vine vorba de organizarea unei nunţi şi asta deoarece nu au siguranţa că vor reuşi să facă faţă cheltuielilor. Mai mult, se tem că vor rămâne cu datorii pe care le va fi foarte dificil să le restitui.

„Acum organizarea unei nunţi este o loterie. Rişti ca după nuntă să rămâi cu datorii pe care să nu le poţi achita. În plus costurile pentru organizarea unei nunţi sunt destul de mari şi cei mai mulţi tineri trebuie să apeleze la credite”, a spus Ionuţ Iftode, student.

La ora actuală în municipiul Botoşani există peste zece restaurante şi pensiuni care organizează nunţi. Mulţi dintre patronii localurilor au făcut în ultimii doi ani investiţii foarte mari în speranţa că îşi vor recupera repede cheltuielile şi vor obţine apoi profit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite