Căsătorii grăbite din cauza superstiţiilor legate de luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, în prima zi după sărbători în care s-au putut oficia cununii, zeci de cupluri de îndrăgostiţi au spus „Da” în faţa ofiţerului de la Starea Civilă. Mulţi dintre cei care au ales să se cunune în acest weekend au vrut să evite cu orice preţ luna mai, când se spune că mariajele se încheie la fel de repede cum se scutură florile.

Adelina Militaru şi Gabriel Bănică au vrut neapărat să se cunune pe 25 aprilie, tocmai „pentru că este prima săptămână după post când se pot face nunţi, dar este şi ultima zi din Săptămâna Luminată”.

Ei erau programaţi primii în faţa ofiţerului Stării Civile din Ploieşti dar au ajuns cu întârziere la Casa Căsătoriilor. Acest fapt nu le-a umbrit deloc fericirea. Au reuşit ceea ce şi-au propus: „s-au luat” chiar în ziua aleasă de ei. Nu au vrut în ruptul capului să programeze evenimentul weekendul viitor.

„Există o superstiţie legată de florile de mai care se scutură repede şi asemeni lor se termină şi căsătoriile. Din cauza acestei superstiţii oamenii se tem să se cunune în luna mai, a florilor”, a explicat ofiţerul de Stare Civilă Magdalena Georgescu.

Fericită că acum este doamna Bănică, Adelina a povestit încântată cum şi-a întâlnit alesul: „Ne-am  cunoscut pe 4 martie 2006, undeva foarte departe de Ploieşti, prin intermediul unui vechi prieten, care, întâmplător este vărul lui Gabriel. Visăm să avem trei copii”. 

Weekend plin la starea civilă

Au ajuns primii la Casa Căsătoriilor din Ploieşti, Daniela Mandache şi Vasile Marin. Noua familie Marin a fost cea care a dar startul sezonului de nunţi. La fel ca şi ei au semnat în registru şi au primit certificate de căsătorie alte 34 de cupluri.
La Constanţa 35 de cupluri au spus ieri „Da” la Primărie, iar astăzi şapte cupluri îşi vor uni destinele.

Tinerii aflaţi la prima căsătorie primesc din partea Guvernului 200 de euro, iar din partea Primăriei Constanţa un cadou constând într-o maşină de spălat şi un televizor sau un frigider şi un televizor. Pentru a intra în posesia bunurilor, noua familie îşi lasă toate datele de contact la Starea Civilă, urmând ca apoi să primească acasă aparatura electrocasnică.( A contribuit  Alina Enache)

Petreceri de basm la Palat

image

Dansurile de societate au dat culoare evenimentului



Peste 20 de cupluri care au ales anul trecut să-şi unească destinele în decorul regal de la Palatul RSR de  la Podari, judeţul Dolj, au participat vineri seara la un concurs pentru desemnarea mirilor şi naşilor anului 2008, „Nunţi de basm”.

Au fost vizionate casetele de la nunţi şi au fost cerute păreri de la câştigătorii din anii anteriori, iar un juriu a desemnat cea mai fastuoasă nuntă desfăşurată la Palat. În finală au ajuns la categoria mirii anului 2008 soţii Cătălin şi Diana Rotea, iar la categoria naşii anului, Eugenia şi Cristian Cotigă. „Sunt emoţionată.

Nu mă aşteptam, iar această vacanţă în Antalya este un cadou extraordinar”, a spus Diana Rotea. La eveniment au participat şi aproape 70 de cupluri care vor să-şi organizeze anul acesta nunta la Palat. Pe terasa palatului împodobită cu ornamente florale, foştii miri au împărtăşit din momentele unice de la nunta lor, iar viitorii însurăţei şi-au depănat poveştile de dragoste. (Irma Huculici)

Nunţile de neuitat nu se fac cu bani puţini

image

Târgul de nunţi Expomariage, deschis în perioada 24 - 26 aprilie la hotelul Iaki din Mamaia, are o ofertă destul de săracă pentru un eveniment care se vrea a fi „cea mai importantă expoziţie cu vânzare din România“ în domeniul nunţilor.

 Se pare că târgul a fost dedicat mireselor, pentru că din cele 23 de firme prezente 17 au fost case de modă care şi-au scos creaţiile albe la vânzare.

Cea mai ieftină rochie costă 1.200 de lei, iar cele mai scumpe, între 4.000 şi 4.500 de lei. Doar trei case de modă aveau expuse costume pentru miri, la preţuri cuprinse între 400 şi 1.400 de lei.

Pentru cel mai ieftin meniu de nuntă s-au cerut 44 de lei, iar pentru unul ceva mai „dichisit” chiar şi 1.000 de lei. (Andrei Amza)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite