Casa primarului din Sascut a ars din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

23 de camere şi câteva dependinţe, făcute scrum în câteva zeci de minute

în casă. Focul a fost, încă din primele minute, extrem de puternic, iar flăcările, înalte de câţiva metri, au mistuit tot etajul, din care nu a mai rămas nimic.
Pompierii din Bacău şi Adjud au intervenit cu opt autospeciale cu apă şi spumă, însă focul cuprinsese deja tot etajul, construit din lemn. Zeci de săteni au participat la lupta cu flăcările, însă nici după trei ore focul nu fusese stins complet. Primarul Ioan Răuţă era acasă în momentul izbucnirii incendiului, dar nu a putut să salveze nimic. "Pe la cinci după-amiaza eram în casă şi dormeam. La un moment dat, soţia mi-a spus că simte miros de fum. Am ieşit afară şi am văzut cum flăcările au cuprins etajul. Totul era din lemn şi a ars repede. Pompierii au venit după o oră, dar cred că nu ar mai fi putut salva ceva", a declarat Răuţă, vizibil marcat de nenorocire. Iniţial, primarul a încercat să urce pe scara interioară pentru a salva măcar câteva dintre lucrurile de la etaj, însă fumul şi flăcările puternice au făcut imposibilă tentativa. Casa, cu 23 de camere, a fost transformată în scrum în câteva zeci de minute. Din cauza căldurii degajate, alte câteva dependinţe au fost afectate.

O asigurare de 20 de miliarde
Primarul Sascutului estimează pierderile la peste zece miliarde de lei, însă paguba va fi acoperită de asigurare. "Locuinţa este asigurată pentru 20 de miliarde. Pe lângă etajul care nu mai este, focul mi-a distrus şi mare parte din lucrurile de valoare de la parter. Poate Dumnezeu a vrut, dar am o icoana mare, sfinţită, pe lângă care flăcările au trecut fără s-o atingă", mai spune primarul. "Am văzut imediat după ce a luat foc. Ne-am speriat foarte tare. Am ţipat şi am anunţat pompierii", a spus o vecină. Pompierii militari au avut o intervenţie dificilă, având în vedere amploarea incendiului. "Când am ajuns ardea pe o suprafaţă destul de mare şi a fost greu de stins. Nu se ştie de la ce a izbucnit incendiul, dar se va stabili după lichidarea completă", a precizat maiorul Viorel Bala, de la Pompieri. Maşinile de intervenţie s-au retras de la faţa locului după lăsarea întunericului. Poliţiştii şi pompierii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite