Casă pentru părinţii copiilor bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Louis Ţurcanu" din Timişoara pot sta gratuit alături de cei mici în casa Ronald McDonald. Începând de ieri, 16 copii suferinzi

Familiile copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Louis Ţurcanu" din Timişoara pot sta gratuit alături de cei mici în casa Ronald McDonald. Începând de ieri, 16 copii suferinzi care necesită tratamente de lungă durată la secţiile de chirurgie, onco-hematologie sau terapie intensivă pot fi alături de familie în timpul spitalizării.

Selecţia beneficiarilor se face de o comisie a spitalului, iar o condiţie esenţială pentru primirea unui loc în casă este ca părinţii să nu aibă buletin de Timişoara, a declarat Hladik Viorica, managerul spitalului.

A doua casă departe de casă

Construcţia este structurată pe două nivele şi cuprinde 32 de locuri de cazare, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie şi loc de joacă. Spitalul timişorean a fost al doilea selectat pentru acest proiect, după Spitalul "Grigore Alexandrescu" din capitală.

Investiţia s-a ridicat la un milion de euro, sumă donată de Fundaţia Ronald McDonald România. Aceeaşi fundaţie va susţine şi viitoarele costuri pentru întreţinerea casei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite