Casă gata în 25 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii au demonstrat edililor că, pentru a construi case, trebuie în primul rând voinţă

În vreme ce autorităţile se poticnesc la tot pasul, Arhiepiscopia Sucevei a predat deja sinistraţilor o locuinţă „la cheie”. Biserica va termina în curând alte 20 de case.

Soţii Lidia şi Viorel Ambrusi din satul sucevean Ţibeni, împreună cu cei nouă copii ai lor, se pot lăuda că le-a pus Dumnezeu mâna-n cap.

După ce au rămas fără locuinţă, la inundaţiile din vară, ei au primit joi o casă nouă, cu şase camere, care le-a fost sfinţită chiar de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen.

Plângeau de bucurie

Oamenii nu-şi găseau cuvinte pentru a le mulţumi binefăcătorilor şi plângeau de bucurie.

„Şef de lucrări” a fost preotul Vasile Vartic din Marginea, care a muncit zi şi noapte împreună cu echipa sa, pentru a da gata casa în doar 25 de zile.

„A fost multă muncă şi osteneală, dar sunt nouă copii şi doi părinţi care aveau nevoie de această casă”, a spus Vartic.

Cele 20 de familii care au intrat în programul de reconstrucţie derulat de Biserică sunt privite cu invidie de consătenii rămaşi în grija autorităţilor.

Construcţia caselor promise de guvern fie nu a început, fie abia s-au turnat fundaţiile. Oamenii sunt disperaţi la gândul că-şi vor petrece iarna la vecini sau rude.

Prefectura face doar promisiuni

Alexandru Băişanu, prefectul Sucevei, a recunoscut că lucrurile merg mai încet, în ceea ce priveşte casele reconstruite cu fonduri de la Guvern. „Este şi normal. La nivelul întregului judeţ trebuie să refacem total sau parţial 2.000 de case, în vreme ce Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor are doar vreo 20. Oricum, nimeni nu va intra în iarnă fără să aibă casă”, promite prefectul.

image

Noi mai aşteptăm sprijin totuşi, pentru că altfel, fără căldură, vom îngheţa la iarnă

image


Tinca Bolgan,
sinistrat care locuieşte într-un vagon

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite