Casă construită în grădina vecinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura a început o anchetă la Primăria din Dumbrăviţa după suprapunerea unor terenuri şi eliberarea de autorizaţii ilegale. O familie din Dumbrăviţa reclamă faptul că în grădina casei ei se construieşte o nouă casă.

Primele probleme au apărut în 2007 când la familia Remeş s-a prezentat o persoană, Tiberiu Szabo, care a spus că este proprietar pe aproximativ 600 de metri pătraţi din grădina casei. Pentru că proprietarii grădinii nu au acceptat să elibereze terenul cu pricina, Tiberiu Szabo a făcut plângere penală împotriva lor. Procurorul a hotărât să nu înceapă urmărirea penală împotriva soţilor Remeş, considerând că vina aparţine exclusiv Comisiei Locale de Fond Funciar, care a suprapus terenurile şi familia Remeş este proprietarul de drept.

Teren îngrădit cu bodyguarzii

Anul trecut o altă persoană s-a prezentat la adresa familiei Remeş, spunând că este proprietar pe o parte din grădină. Nici de data aceasta oamenii nu au vrut să elibereze grădina, însă parcela a fost luată cu forţa. „Au venit cu bodzguarzi. Le-am spus că avem acte pe terenuri, am chemat şi Poliţia şi nu s-a făcut nimic.

Acum ne uităm cum se construieşte casă în grădina noastră”, a spus Ana Remeş. De partea cealaltă, Ovidiu Iovan, spune că şi el are actele în regulă drept pentru care continuă construcţia. „Conform actelor eu sunt proprietar. Am primit şi autorizaţie de construcţie de la primărie”, a spus Iovan. Cele două familii se judecă acum în instanţă pentru dreptul de proprietate.

Comisie specială de la Prefectură

La sesizările cetăţenilor, fostul prefect a întocmit o comisie care să analizeze acest caz şi s-a demonstrat că a fost o suprapunere de terenuri şi casa se construieşte ilegal. Actualul prefect, Mircea Băcală, a atacat în instanţă autorizaţia de construcţie pentru a se opri lucrările. „Voi amenda primarul şi voi merge personal în instanţă pentru a susţine cauza”, a spus Băcală. Potrivit primarului, greşeala a apărut din cauza Cadastrului. „Ştiu că este o comisie în acest moment care verifică acest caz. Pe rol sunt şi patru procese care vor stabili exact care este situaţia”, a spus Szilagyi Geza, primarul din Dumbrăviţa.

Tipuri de construcţii ilegale

- bloc în zonă de case
- pensiune în zonă rezidenţială
- construcţie în grădina casei

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite