Casa americană, mai ieftină ca vila bănăţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recesiunea a lovit din plin în valoarea caselor din SUA, în timp ce, în cartierele de vile din Timişoara, piaţa este blocată la preţuri foarte mari.

O casă din Boston, SUA, poate fi şi de două ori mai ieftină decât un imobil din Timişoara.

Criza financiară a redus considerabil cota apartamentelor şi terenurilor din Timişoara. Cu toate acestea, vilele au în continuare preţuri neobişnuit de mari pentru o perioadă de recesiune. În alte ţări, valoarea proprietăţilor imobiliare a scăzut cu mult faţă de cea a caselor de la noi. În Statele Unite ale Americii, o casă poate costa şi cu 50 la sută mai puţin decât în Timişoara.

Chilipir american
Un imobil cu etaj aflat în estul Bostonului costă 90.000 de euro. Casa are şase camere, dintre care patru dormitoare şi două camere de zi. Clădirea are subsol şi două băi. O altă casă, tot cu şase camere şi două băi, nu depăşeşte 71.000 de euro. Clădirea are un etaj şi mansardă, încălzire pe gaz şi aer condiţionat. Un imobil destinat unei familii mai numeroase ajunge la 80.000 de euro. Casa are două etaje şi mansardă, şase camere şi o singură baie.

Timişoara costă mai mult
Dacă în Statele Unite un imobil cu cel puţin patru camere poate fi cumpărată cu mai puţin de 100.000 euro, timişorenii sunt nevoiţi să scoată din buzunar chiar şi 200.000 de euro pentru a se muta de la bloc la casă. Un imobil din Timişoara cu trei camere, pivniţă, garaj şi magazie ajunge la 180.000 de euro. Proprietarul adaugă şi faptul că imobilul are instalaţii electrice şi sanitare noi, italiene. O altă casă construită în zona Bogdăneştilor, cu living mare şi garaj dublu, valorează 210.000 de euro. Un alt imobil, de data aceasta în zona Mehala, costă 220.000 de euro, are două dormitoare şi curte cu gazon. 

Scump
În SUA, o casă poate costa şi cu 50% mai puţin decât în Timişoara

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite